Skupine Desmod sa podaril ďalší úspech. Zatiaľ posledná nahrávka nitrianskej kapely s názvom Javorový album po štyroch mesiacoch v predaji dosiahla platinu. Naživo si môžu skladby z albumu fanúšikovia vychutnať na koncertoch už 18. marca v Nových Zámkoch a 19. marca v Leviciach.

Javorový album nitrianskej kapely Desmod, ktorá je aktuálnym Zlatým Slávikom v kategórii skupina a druhýkrát po sebe aj absolútnym Slávikom, má na konte ďalšie ocenenie. Album sa po štyroch týždňoch stal zlatý a po štyroch mesiacoch je platinový. Jedna z našich najúspešnejších skupín ho vydala na konci minulého roka.

"Je to nádhera a zadosťučinenie, že vsetká tá práca a snaženie majú zmysel. Máme viac multi aj double platinových albumov, ale ten najčerstvejší nás vždy teší najviac," priznáva frontman Kuly. Javorový album vznikal v štúdiu Valec pod vedením Ivana Táslera a jeho tímu. Dve skladby sa nahrávali v štúdiu Propast v Českej republike.

Úplne iný album aj turné

"Je to úplne iný album, než sú zvyknutí naši fanúšikovia. Je akustický, veľmi intímny a pohodový. S netradičnými nástrojmi a s netradičnými hosťami. Zaspievali a zahrali si s nami Marie Rottrová, Marta Jandová, Jiří Stivín, Miro Šmajda, Close Harmony. A jednu pieseň si s nami strihol aj producent Ivan Tásler," hovorí Kuly o nahrávke, ktorá nemala silné promo, no napriek tomu si k nej fanúšikovia cestu našli.

Skladby z Javorového albumu propaguje Desmod na spoločnom turné so skupinou Cigánski diabli. Turné sa končí začiatkom budúceho týždňa dvoma veľkými koncertami 18. marca v Nových Zámkoch  a 19. marca v Leviciach. "S Diablami je sranda, sú to talentovaní hudobníci a hlavne pohodoví ľudia. Fanúšikovia sú nadšení, je to niečo iné a to ich baví. Reagujú spontánne, spievajú, tlieskajú a dokonca tancujú... Každý koncert sa končí so standing ovation. Čo viac si môžme priať. Je to splnený sen. Je to energia, ktorú nikde inde nenájdem," opisuje Kuly atmosféru netradičného turné. 

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House.

Súvisiaci interpreti: Desmod