Americká speváčka Pink neraz dokázala, že patrí medzi najviac autentické popové hviezdy súčasnosti. V novom singli All I Know So Far, veľmi zjednodušene rozprávajúcom jej osobný príbeh, potvrdzuje, že je tvrdou, ale zároveň aj citlivou osobnosťou, ktorej život a kariéra sú veľmi úzko späté s rodinou a priateľmi.

Tieto atribúty tvoria väčšinou dobrý základ pre umelca, aby vytvoril silné dielo. V novinke All I Know So Far znie Pink stále sviežo a mlado a ako interpretka si ponecháva svoj typický rukopis, ktorý sa premieta aj v citlivom frázovaní niektorých viet či slov. Tentoraz však silný zážitok zostáva skôr na strane samotnej interpretky či osôb z jej okolia, ktoré v novinke zohrávajú dôležitú úlohu.

Na život rebelky už iba spomína

Rodáčka z Pensylvánie počas svojej viac ako 25-ročnej kariéry obohatila rozhlasový éter o niekoľko výrazných hitov, ktoré púšťajú dodnes aj slovenské rádiá. Vďaka predvídateľnej melódii, zbytočne neprekomplikovaným aranžmánom a pozitívnej energii vychádzajúcej zo zvuku akustickej gitary iste radi na čas prijmú aj novinku All I Know So Far. Ako možno predpokladať už z jej názvu, 41-ročnej speváčke nešlo o žiadny posun vpred. Tentokrát skôr bilancuje a ponúka ďalší zo svojich príbehov o životných ranách, vytrvalosti a odvahe.

Hudobne skladba fanúšikov nemá čím prekvapiť, jej sila spočíva najmä v texte, ktorý Pink podľa vlastných slov napísala ako list pre svoju dcéru. Píše v ňom o tom, že život sa s človekom niekedy vôbec nemazná a je potrebné byť stále v strehu a bojovať za seba. "Nebola som vždy takáto, nenarodila som sa ako odpadlík. Cítila som sa sama a stále sa bojím," začína skladbu. "Kiež by mi niekto povedal, že si tento život môžeme vybrať. Nikto ti nepodá kľúče ani knihu so všetkými pravidlami. To málo, čo viem, ti poviem," dodáva.

"Zakloníš hlavu a pľuješ do vetra. Nechaj steny spadnúť, pretože tak vpustia dovnútra svetlo. Nechaj, nech ťa povláčia peklom. Nemôžu ti povedať, aby si zmenila to, kým si. To je všetko, čo doteraz viem. A keď je vonku búrka, bežíš v daždi. Zlož svoj meč, ponor sa do bolesti," zaznie v refréne skladby, ktorú produkoval Greg Kurstin. Ako autori sa pod ňu podpísali Benj Pasek, Justin Paul a Pink.


V hravom, zámerne rozprávkovo gýčovom videoklipe svoje úlohy z reálneho života stvárnili speváčkina dcéra Willow a manžel Carey Hart, s ktorým okrem iného celkom vtipne sparodovali romantickú scénu z filmu Titanic (1997). Do značnej miery ide o autobiografický príbeh, ktorý Pink číta pred spaním dcére. Rozpráva o svojom problémovom detstve a dospievaní a následnom trmácaní sa životom. V náročných chvíľach sa jej zjaví na oblohe mystická postava, ktorú stvárnila speváčka a herečka Cher. V úlohe speváčkinej matky alkoholičky sa zase predstavila herečka Judith Light.

Neskôr Pink zozadu tlačí po strmom kamenistom kopci auto, v ktorom sedí okrem manžela a Willow aj syn Jameson Moon. Malá Willow si pritom z okna auta odpľuje po vzore svojej matky, ktorá doslova naplnila text skladby pár scén predtým. Režisérom klipu je Dave Meyers, ktorý pre Pink nakrútil aj videoklip k debutovému singlu There You Go z roku 1999, či k hitom Get the Party Started, Don't Let Me Get Me, Raise Your Glass, So What alebo Stupid Girls. Ako prezradil, v najnovšej spolupráci sa snažil zachytiť jej celú osobnosť a zároveň myšlienku, že sa všetci navzájom potrebujeme.

All I Know So Far je tiež názov nového dokumentu o speváčke, ktorý bude mať premiéru 21. mája na Amazon Prime Video. Nakrútil ho Michael Gracey. V rovnaký deň vyjde aj live album All I Know So Far: Setlist, ktorý nahrala počas svetového turné Beautiful Trauma v roku 2019. Nahrávka bude okrem iného obsahovať aj príhovor, ktorý predniesla počas udelenia MTV Video Vanguard Award alebo dueto s dcérou Cover Me in Sunshine.


Autor: Lukáš Dedík
Foto: Dave Meyers

Súvisiaci interpreti: Pink