V bratislavskom A4 - priestore súčasnej kultúry sa dnes a zajtra uskutoční workshop pre deti od 10 do 14 rokov zameraný na zvukové programovanie v programe Sonic Pí s hudobníkom Ferom Királym.

Klavirista, hudobník a programátor Fero Király, ktorý je známy napríklad z oceňovaného projektu Cluster ensemble, bude už po tretíkrát v A4 viesť workshop pre deti o kreatívnom zvukovom programovaní. Deti sa naučia vytvárať svoju vlastnú hudbu prostredníctvom populárneho open-source softvéru Sonic Pi. Účastníci a účastníčky pritom nepotrebujú mať predchádzajúce skúsenosti s hrou na hudobný nástroj. Všetko, čo im stačí, je úprimný záujem o hudbu.

Workshop kreatívneho zvukového programovania pre deti vo veku 10-14 rokov sa koná v A4 - priestore súčasnej kultúry v dňoch 17. a 18. júna. Registrácia je možná na emailovej adrese workshop@a4.sk.

Workshop sa uskutoční v rámci projektu medzinárodnej spolupráce Re-Imagine Europe, spolufinancovaného z programu EU Kreatívna Európa, Fondom na podporu umenia a Hlavným mestom SR Bratislavou.

A4 - priestor súčasnej kultúry je nezávislé kultúrne centrum zamerané na aktuálnu umeleckú tvorbu v súčasnom profesionálnom divadle a tanci, hudbe, filme, vizuálnej kultúre a umení nových médií. Vzniklo v roku 2004 spojením úsilia viacerých občianskych kultúrnych organizácií ako jedno z prvých kultúrnych centier na Slovensku založených zdola. Odvtedy je A4 živým, inšpiratívnym a medzinárodne aktívnym uzlom stredoeurópskej kultúrnej scény, priestorom pre tvorivý experiment a miestom nových, neobvyklých zážitkov pre otvoreného diváka.

Venuje sa nielen uvádzaniu súčasnej tvorby, ale aktívne podporuje aj vznik nových diel a vzdelávanie v uvedených oblastiach. Popri programe s jasnou umeleckou víziou sa A4 angažuje aj v širšej verejnej debate o dôležitých spoločenských témach, ako je vytváranie podmienok pre fungovanie nekomerčných kultúrnych aktivít, kultivácia verejného priestoru, urbánny rozvoj a podobne.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol PR manažér A4 Daniel Vadas. Viac sa dozviete na oficiálnej stránke www.a4.sk.

Foto: Magdalena Tsaneva