Festival Grape pomaly uzatvára program svojho trinásteho ročníka, ktorý sa uskutoční 9. a 10. augusta na trenčianskom letisku. Na festivale spolu vystúpi vyše 100 účinkujúcich a opäť je to žánrovo veľmi rozmanitý výber, v ktorom si môžu nájsť to svoje všetky generácie návštevníkov.

Hlavnými ťahákmi tohtoročného programu sú zahraničné hviezdy ako Michael Kiwanuka, Tom Odell, Charlotte De Witte, Two Door Cinema Club, Nothing But Thieves alebo Grandson. Elektronickú scénu reprezentujú legendárni Islanďania Kiasmos či britský producent Elderbrook a príde aj silný zástupca hip-hopovej komunity Aj Tracey.

Nebudú chýbať ani žánrové pódiá. Hip-hop má aj tento rok dramaturgicky na starosti NobodyListen s jeho projektom Addict. Tento stage sa stáva už stálicou na festivale a prinesie niektoré zo v súčasnosti najpočúvanejších mien českej a slovenskej scény ako Yzomandias, Calin, Porsche Boy, Wen, James Cole alebo Similivinlife.

Na techno a house dohliada opäť dídžej a producent Denes Toth. V tomto roku sa podarilo priniesť skvelé zahraničné mená, ktoré sú špičkou tejto scény. Návštevníci sa môžu tešiť na interpretov SNTS, Estella Boersma, Henri Bergman, Tommy Four Seven, Konstantin Sibold, Dyzen a ďalších.

"Novinkou v tomto roku bude stage pre priaznivcov drum&bassu, ktorý predstaví to najlepšie z domácej produkcie. Navyše každý deň vystúpi aj jeden zahraničný hosť, premiéru na Grape si odkrútia K Motionz a 1991," hovorí organizátor festivalu Janči Trstenský. Už dávnejšie festival zverejnil dve veľké mená z tohto žánru, ktoré vystúpia na inom pódiu. Budú to Dimension a Bou.

Na Grape samozrejme ani tento rok nebude chýbať to najlepšie z domácej scény, konkrétne Para, Billy Barman, Fallgrapp, Korben Dallas, Medial Banana, Malalata, Meowlau x Val, Berlin MansonBad Karma Boy, AutumnistGleb, Vec, Saul, Dušan Vlk, Fvck_Kvlt, The Curly Simon, Taomi a veľa ďalších. Z českej scény prídu napríklad aj Annet X alebo Bert & Friends.

Prehľadný časový harmonogram koncertov už nájdete na oficiálnom webe grapefestival.sk/timeline. Nebude samozrejme chýbať ani sprievodný nehudobný program, ďalšie menšie pódiá a organizátori pripravujú aj prekvapenia.

"Keďže máme 13. ročník, rozhodli sme sa tomu prispôsobiť aj tohtoročnú tému festivalu. Presný názov témy ešte nemáme, ale už z grafiky je zrejmé, že pôjde o magický víkend plný démonov a víl, zabávajúcich sa v mystickej a opojnej atmosfére," dopĺňa Janči Trstenský ohľadom každoročnej tradície tematických dress kódov.

Novinky festivalu sledujte na oficiálnom webe grapefestival.sk a sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

Redakciu Hudba.sk informovala PR manažérka festivalu Ela Krchnavá. Správu sme upravili.