Bývalý frontman skupiny The Jam bol hosťom relácie Sofa Session na BBC Radio 2, v rámci ktorej zaspieval vlastnú verziu hitu z filmu Barbie. K Billie Eilish ho priviedla jeho najmladšia dcéra, vďaka ktorej speváčkinu tvorbu aj skladbu What Was I Made For? bližšie spoznal. "Myslím si, že je neuveriteľne talentovaná a jej brat tiež," netajil Weller svoj obdiv.

"Je to krásna pieseň a tá melódia je neuveriteľná. Aj slová," vysvetlil Paul Weller svoj hudobný výber. Najväčší kompliment, ktorý ale mohol Billie Eilish a jej skladbe zložiť, bola jeho vlastná verzia, ktorá v rozhlasovej relácii zaznela. Weller zostal verný originálu, no rockerov hlas a obnažená akustická melódia sa postarali o emotívnu verziu, vďaka ktorej si skladbu obľúbite aj po druhýkrát.

 

Jeho dcéra, počúvajúca platňu Billie Eilish, mu pripomenula jeho vlastné hudobné začiatky. "Je krásne vidieť moje malé dievčatko, ako počúva album na vinyle a spieva si popri tom, pretože si hovorím: to som bol ja a The Beatles. Tieto prvotné inšpirácie s vami zostanú po zvyšok vášho života," povedal Weller.

Anglický spevák a skladateľ oslávil v máji 66. narodeniny vydaním 17. sólového albumu s názvom 66. Pribúdajúce roky z neho podľa jeho slov spravili otvorenejšieho a experimentálnejšieho hudobníka, ktorého novou nahrávkou predstavuje. V septembri sa po siedmich rokoch vydá na turné po Severnej Amerike, na ktorom nové pesničky predstaví naživo.

Prečítajte si recenzie:

Hudobné chameleónstvo aj pokojná sila. Paul Weller nahral album, na ktorom si každý nájde to svoje

Billie Eilish vydala album, ktorý nie je o hitoch. Napriek tomu je jej najlepším dielom

Text: Hudba.sk (Nme.com)