Fanúšikovia už nefungujúcej anglickej kapely The Verve si môžu vypočuť doteraz nezverejnenú skladbu Shoeshine Girl. Formácia nahrala pieseň počas práce na debutovom albume A Storm In Heaven z roku 1993.

"Novinka" sa bude nachádzať na pripravovanom box sete, ktorý ponúkne remastrovanú verziu spomínaného albumu a okrem troch CD nosičov aj DVD. Vyjde 9. septembra a bude obsahovať aj ďalšiu doteraz nevydanú pieseň South Pacific, ktorú zverejnili koncom júla. Box set ponúkne aj B strany singlov, akustické verzie skladieb či dva doteraz nevydané záznamy, ktoré vznikli pre BBC.

Spomínané DVD ponúkne koncert z roku 1992 z Camden Town Hall, videoklipy či zábery skupiny z New Yorku. V balení budú tiež plagát, štyri pohľadnice a 48-stranová kniha s rozhovormi a raritnými fotografiami, o ktoré sa postarali basgitarista Simon Jones či Michael Spencer Jones.


V rovnaký deň vyjde aj druhý box set, ktorý ponúkne remastrovanú verziu druhého albumu kapely A Northern Soul (1995), doteraz nevydané piesne ako Echo Bass, King Riff alebo Brake Lights, takisto B strany singlov či dva doteraz nevydané záznamy, ktoré vznikli pre BBC. Špeciálne balenie bude obsahovať aj plagát, štyri pohľadnice a 36-stranovú knihu s rozhovormi s členmi formácie. O remastre oboch albumov sa postaral Chris Potter.

The Verve pôsobili na scéne s prestávkami v rokoch 1990 až 2009. Okrem spomínaných prvých dvoch albumov vydali aj štúdiovky Urban Hymns (1997) a Forth (2008), s ktorými sa im podarilo dobyť UK Chart. Formácia, ktorú viedol spevák Richard Ashcroft, má na konte aj kompilácie No Come Down (1994) a This Is Music: The Singles 92-98 (2004), tri EP nahrávky či úspešné single Bitter Sweet Symphony, The Drugs Don't Work, Lucky Man a Love Is Noise.


Zdroj: SITA (Nme.com, archív)
Foto: AP Photo/Chris Pizzello

Súvisiaci interpreti: The Verve