Po vydaní albumu ČeskosLOVEnsko sa David Koller so skupinou intenzívne venoval jeho propagácii na koncertoch a festivaloch v Čechách. Záver októbra si však vyhradili pre slovenských fanúšikov a v rámci jesenného turné zahrá novinky so svojou kapelou naživo v piatich slovenských mestách.

"Celé leto sme hrali na festivaloch, dokonca som si ani jeden víkend nenechal voľný. Keď sme išli niekam s ďeťmi na dovolenku, tak len od pondelka do piatku. Skutočnú dovolenku si dám v januári, alebo možno na jar," vysvetlil David Koller. Momentálne sa však už teší na slovenské publikum, pre ktoré chystá zaujímavé koncertné turné.

"Spojili sme sa s českým VJ-om Honzom Hradilom a výtvarníčkou Káčou Slunéčkovou, ktorí mi pomohli vytvoriť zaujmavé pódium a svetelné efekty. Budú aj projekcie a vizualizácie. Takže popri našej hudbe sa bude aj na čo pozerať. Zahráme hlavne skladby z albumu ČeskosLOVEnsko, z mojich ďalších sóloviek, repertoáru Kollerbandu a aj od Lenky Dusilovej. Pridáme niečo aj z Jasnej páky, s hosťom Michalom Ambrožom, s ktorým sme spolu v roku 1980 kapelu zakladali... A určite aj niečo od Lucie. Veľmi sa na to teším," prezradil David o programe októbrového turné, ktorého hosťom bude Peter Aristone.

Termíny slovenskej časti turné Davida Kollera:

26. 10. - Nitra, PKO 
27. 10. - Bratislava, Aegon aréna NTC 
29. 10. - Banská Bystrica, Ministry of Fun 
30. 10. - Košice, Spoločenský pavilón 
31. 10. - Žilina, Dom Odborov - Estrádna sála 

Vstupenky:  Predpredaj.sk

David Koller sa preslávil najmä ako člen spomínanej kapely Lucie, ktorá pôsobí na scéne od polovice 80. rokov minulého storočia, no od roku 2004 až do decembra 2012 mala pauzu. Skupina nahrala sedem štúdiových albumov, zatiaľ posledným je Dobrá kočzka, která nemlsá (2002). Medzi najväčšie hity skupiny patria skladby ako Amerika, Černí andělé, Troubit na trumpety by se nám líbilo, Medvídek, Dotknu se ohně, Šrouby do hlavy, Oheň, Panic, Zkamenělý dítě, Pod měděným nebem, Hvězda, Srdce, Sen alebo Lucie. Koller je tiež známy z formácií Pusa, Žentour alebo Jasná páka. Ako sólový umelec uviedol na trh aj nahrávky David Koller (1993), Kollerband (2003), Nic není nastálo (2006), Teď a tady (2010) či Kollerband Unplugged (2012). 

Vypočujte si album ČeskosLOVEnsko na Deezeri:



informácie o službe Deezer -

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Rado Mešša z agentúry pro:messa. Ďalšie podrobnosti nájdete na stránkach www.davidkoller.cz a www.facebook.com/DavKoll.

Foto: Tomáš Beran

Súvisiaci interpreti: David Koller