Piatok trinásteho si na vydanie svojho prvého albumu vybrala talentovaná nová pesničkárka na slovenskej scéne Lucia Briestenská. Poslucháčom z neho ešte pred Vianocami predstavila ideálne načasovaný singel Zastavme sa, teraz sa však v druhej ukážke z albumu predstavuje v inej polohe. Vypočujte si novinku s názvom Ďakujem, neprosím si.

Kto by čakal nežnú pieseň podobnú tej prvej, bude prekvapený. Ako tvrdí samotná speváčka, ktorej s nahrávkou pomohol gitarista Peter Luha, piesne na jej debutovom albume sú farebné, a práve novým singlom to zdôrazňuje.

"Pieseň je v žánri gypsy jazz, ktorý sa na Slovensku takmer vôbec nehráva, takže je to celkom unikát, v ktorom sa Peťo úplne vybláznil. Nahral celú kapelu od basovej linky až po husle. V gitarovom sóle skladby dokonca zložil poctu svetovo známemu hitu Nah Neh Nah od jednej z jeho obľúbených speváčok Vaya con Dios," prezradila Lucia Briestenská. "Celkovo táto pieseň je takou mojou odpoveďou na to, o čo v živote nestojím. Preto romantický tón teda vystrieda hlas trochu drzí, no za to úprimný."


Album Slnko, hrej! vydala mladá hudobníčka v piatok 13. januára. Poverám podľa vlastných slov neverí, takže pre ňu bol tento deň "šťastný piatok trinásteho". Na nahrávke prináša životné príbehy opisujúce sklamania, odmietnutia, ale aj príbehy plné priateľstva, lásky, viery v lepší svet. To všetko dopĺňa zodpovedne premyslený hudobný aranž Petra Luhu, ktorý je známy z rôznorodých projektov - od prog-rockovej kapely Persona Grata, cez vlastný Guitar Project až po spoluprácu s Jurajom Griglákom a ďalšími skvelými hudobníkmi v skupine Acoustic Gangsters.

Aj preto je album rozmanitý nielen témou textov, ale hlavne hudobne. "Žánre na prelínajú cez folk, moderné country, pop, rock ku folklóru, gypsy jazzu až po funky. Každá pieseň vždy niečím prekvapí a to sa mne osobne veľmi páči," dodáva Briestenská. Album si môžete zakúpiť vo viac ako 230 online predajniach alebo aj na oficiálnej stránke speváčky www.luciabriestenska.sk. Viac informácií o novom pesničkárskom talente nájdete aj na www.facebook.com/el.briestenska.


Vypočujte si celý album na Deezeri:



Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Peter Luha. Tlačovú správu sme upravili a doplnili.