Americkú speváčku Halsey ešte pred pár rokmi v našich končinách nikto nepoznal. Nebyť toho, že sa ocitla v správnom čase na správnom mieste, tak by to možno ani dnes nebolo inak. Všetko však v jej prípade zmenila spolupráca s dídžejským duom The Chainsmokers na hite Closer či s kanadským spevákom Justinom Bieberom.

Po dvoch vydarených albumoch v piatok 17. januára vyšla nová štúdiovka s názvom Manic. Predchádzalo jej až šesť singlov, pričom ako posledný ponúkla týždeň pred vydaním albumu skladbu You Should Be Sad. Popová skladba s country nádychom na štýl niekdajšej tvorby Taylor Swift predstavuje Halsey v úplne inej polohe, než sme boli u nej zvyknutí. Minimálne v USA, kde sa country dlhodobo teší porovnateľnému úspechu ako hip-hop, jej môže otvoriť cestu k úplne novému publiku.

videoklip You Should Be Sad Zdroj: Youtube

Samozrejme, len ak konzervatívnejších fanúšikov neodradí sexuálnou energiou nabitý videoklip. Hudbou sa totiž podobnosť so starou Taylor Swift končí. Nečakajte teda žiadny romantický videoklip, v ktorom by 25-ročná rodáčka z New Jersey jazdila na koni a zasnene hľadela na západ slnka. Nezabudla síce na kovbojský klobúk a niekoľko tanečných prvkov, ktoré sú typické práve pre country-popové videá, no inak zostáva v novinke rovnako drzá a provokatívna ako doteraz.

Oko diváka poteší pohľad na jej skvelú postavu, s ktorej zahaľovaním si rozhodne ťažkú hlavu nerobila. V klipe sa strieda niekoľko scén s rôznymi odvážnymi outfitmi. V niektorých speváčka pôsobí elegantne, inde vulgárnejšie, no v každom prípade je jasné, že vie čo robí a je si plne vedomá svojho sexepílu. Nakoniec dôjde aj na obligátny záber s koňom, rozhodne však nie v takej podobe, ako by sme od skladby s country zvukom čakali...


Režisérom kontroverzného klipu je Colin Tilley, ktorý s Halsey pracoval aj na jej videoklipe k úspešnému singlu Without Me. Vizuál otvorene odkazuje na viacero populárnych speváčok z ostatných desaťročí, ako sú napríklad Shania Twain (v podobnej súprave s leopardím vzorom sa predstavila v známom videoklipe That Don't Impress Me Much z roku 1997), Carrie Underwod, Christina Aguilera alebo Lady Gaga, ktorú Halsey pripomína práve v najodvážnejšej scéne na bielom koni.

Ak nerátame práve spomínaný singel Without Me, ktorý vyšiel ešte v októbri roku 2018, tak You Should Be Sad je to najchytľavejšie, čo Halsey z albumu Manic pred jeho vydaním ponúkla. S produkciou skladby jej pomohol americký producent Greg Kurstin, známy vďaka spoluprácam s Adele, Pink, Beckom či Lily Allen, ktorú v roku 2009 s hitom Not Fair tiež posunul do pre ňu neobvyklej country polohy a malo to veľký úspech.

V prípade Halsey k úspechu nového singla a albumu určite pomôže aj koncertná šnúra, s ktorou sa mladá hudobníčka ukáže v Európe, USA či v Ázii, kde je veľmi populárna vďaka spolupráci s najúspešnejšou juhokórejskou kapelou súčasnosti BTS (singel Boy With Luv). Turné štartuje už 6. februára v španielskej Barcelone. Najbližšie k Slovensku sa americká hviezda ukáže v nemeckom Berlíne, kde zaspieva 28. februára.

Pozrite si jej ďalšie videoklipy z albumu Manic:


Autor: Dušan Marko
Foto: Youtube