"Najlepšia oslava je s fanúšikmi, preto chceme čo najviac koncertovať. Po dvoch rokoch sa vraciame do Východnej, čakajú nás festivaly, ale aj koncerty v Čechách," hovorí Ivan Tásler o plánoch skupiny na rok 2022.

Znie to neuveriteľne, ale skupina IMT Smile bola založená už pred 30 rokmi. Široká verejnosť ju spoznala až o niečo neskôr, objavom roka na cenách Zväzu autorov a interpretov (ZAI) sa stala v roku 1997. Odvtedy však popularita kapely rástla raketovým tempom a rýchlo sa stala jednou z najúspešnejších skupín na Slovensku.

Dnes už sú hudobnou stálicou, ktorej hity si na koncertoch spoločne spievajú tisíce ľudí. Výročie kapela oslávi na koncertoch Summer Tour 2022, ktoré sa začína v máji a potrvá do konca augusta. Bude to teda naozaj dlhé koncertné leto, ale v súčasnosti sú práve tieto mesiace najistejšie z hľadiska šírenia nákazy a v rokoch 2020 a 2021 počas nich platili najmenej obmedzujúce opatrenia.

Po dvoch rokoch sa IMT Smile vrátia na amfiteáter vo Východnej, ktorý si obľúbili nielen fanúšikovia ale aj samotná skupina. Z festivalov to bude prešovský Dobrý festival, ale aj festivalová novinka - bratislavský Lovestream Festival na novom futbalovom štadióne Tehelné pole. Súčasťou turné bude aj niekoľko vystúpení v Českej republike, kde je kapela čoraz populárnejšia. Nepochybne k tomu dopomohli aj spolupráce s Benom Cristovaom a Nikol Štíbrovou na singloch Miesto a Príliš osobná známosť.

Prečítajte si: IMT Smile na Lovestream Festivale doplnia české hviezdy Lucie, Kryštof i Čechomor


Za tri desaťročia na scéne majú IMT Smile na konte 12 štúdiových albumov, vypredané amfiteátre, štadióny, malé i veľké kluby, ale aj mimoriadne úspešné spolupráce s Lúčnicou či Kandráčovcami. Zažiť ste ich mohli na doskách SND aj na plátnach kín. Titulná skladba k filmu Čiara priniesla skupine aj pozvanie na Medzinárodný filmový festival Karlove Vary. IMT Smile sú laureátmi Krištáľového krídla a držitelia ceny OTO. 

Na rok 2022 kapela okrem letného turné pripravuje aj špeciálny spomienkový box zachytávajúci roky 1992 až 2022. Bude obsahovať nielen hity IMT Smile, ale aj fotografie, spevník a knihu. Na koniec roka skupina plánujú ďalšie prekvapenie v podobe špeciálneho albumu. Viac informácií o ňom príde v priebehu roka.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Tlačovú správu sme upravili a doplnili. Všetky aktuálne informácie a prehľad koncertov a festivalov nájdete na oficiálnej stránke www.imtsmile.com.

Foto: Peter Ivan

Súvisiaci interpreti: IMT Smile