Obľúbený česko-slovenský rodinný festival Cibula Fest, ktorý sa každoročne koná v pohraničnom pásme na letisku v Holíči, posúva svoju latku opäť o niečo vyššie. Posledné dva ročníky priniesli okrem domácej špičky vždy aj zahraničnú hviezdu a v tomto trende pokračujú organizátori aj tento rok, dokonca s dvoma zvučnými menami.

Po headlineroch ostatných dvoch rokov - Alphaville a Bell, Book and Candle - sa tento rok do histórie festivalu zapíšu dve ďalšie "skupiny pre pamätníkov". V termíne 22. a 23. júla sa predstavia dve formácie z Nemecka, ktoré pozná asi každý, kto žil v 80-tych a 90-tych rokoch. Scooter valcoval hitparády v poslednej dekáde minulého storočia, dvojici Modern Talking zase patrila tá predchádzajúca. V súčasnosti nesie zástavu najúspešnejšieho nemeckého popového dua spevák Thomas Anders, ktorý prinesie všetky notoricky známe hity aj na Cibula Fest 2016.

"Dohode predchádzali dlhé rokovania, aj preto spúšťame predaj vstupeniek o niečo neskôr, ako v minulosti. Chceli sme našim návštevníkom priniesť opäť o niečo viac a veríme, že sa nám to podarilo. Scooter ešte stále vypredáva najmä v Nemecku väčšinu svojich koncertov a Modern Talking stále milujú na celom svete. V každom prípade očakávame najsilnejší ročník v histórii festivalu," povedal organizátor podujatia Vladimír Chrenka.

Z českej a slovenskej scény už organizátori potvrdili účasť kapiel Chinaski, No Name, Inekafe, HexSupport Lesbiens, Buty a ďalších.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Danka Šoporová z agentúry Access Production. Článok bol upravený redakciou.

Súvisiaci interpreti: Modern Talking, Scooter