Slovenská filharmónia (SF) v súvislosti s prevenciou pred šírením nového koronavírusu a na základe vyhlásenia vlády SR o núdzovom stave zatvorila svoju pokladnicu do odvolania. Všetky koncerty sú zrušené, niektoré sa uskutočnia v náhradnom termíne.

V tomto období môžu jej priaznivci sledovať koncerty SF na stream.filharmonia.sk. Vybrať si môžu z 398 záznamov, ktoré sú na stránke k dispozícii. "Programová pluralita týchto produkcií môže byť v týchto dňoch aj dištančnou formou výučby hudby pre deti, žiakov a študentov," poznamenala Tolstova k streamu SF, ktorý v týchto dňoch eviduje okolo 1000 návštev. Záznamy koncertov môžu záujemcovia sledovať aj na facebookovej stránke SF, kde je každý deň zverejnený jeden z koncertov.

"Nárok na vrátenie vstupného zo zrušených koncertov si návštevníci môžu uplatniť po opätovnom otvorení pokladnice SF," TASR o tom informovala tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova. Vstupenky je možné vrátiť v pokladnici SF, v budove bratislavskej Reduty. "Vstupenky zakúpené v sieti Ticketportal je možné vrátiť len na predajných miestach tejto siete," dodala.

V prípade, že si klient zakúpil vstupenky prostredníctvom portálu Navstevnik.sk, môže požiadať o vrátenie peňazí priamo v pokladnici SF s vytlačenými vstupenkami alebo mailom na adrese vstupenky@filharmonia.sk. "K žiadosti o vrátenie je potrebné doložiť vstupenky, najlepšie vo formáte PDF. Takisto je potrebné aj doloženie detailu transakcie, v ktorom je zreteľne uvedená suma, dátum a číslo účtu platcu (celý IBAN). Platba bude prevedená na uvedené číslo účtu," vysvetlila Tolstova s tým, že žiadosti budú zaevidované a vybavované priebežne, vzhľadom na obmedzené fungovanie SF.
      
Zdroj: TASR
Foto: Facebook.com/SlovakPhil/