Who’s Laughing Now je názov singla, ktorý je predzvesťou vydania albumu elitného zoskupenia hudobníkov The Hollywood Vampires. Alice Cooper, Joe Perry, a Johnny Depp vydajú v poradí druhý štúdiový album s názvom Rise už 21. júna. Hudobníci hovoria, že album vznikol z čírej tvorivej energie.

Nahrávka Rise bude obsahovať 16 skladieb vrátane coverov od Davida Bowieho HeroesJohnnyho Thundersa You Can’t Put Your Arms Around a Memory a skladby od Jim Carroll Band People Who Died. Jednou z pôvodných piesní The Vampire Hollywood, ktorá sa bude na albume nachádzať, je aj Welcome to Bushwakers, kde sa ako hostia predstavia gitarista Jeff Beck a filmár John Waters.  

Výsledok slobodnej tvorby

Na album prispeli pesničkami všetci členovia kapely. "Čo je však iné, myslím si, že som sa nesnažil meniť skladby, aby boli viac "ako Alice". Pretože každého z nás ovplyvnili rôzne vplyvy, zvuk tohto albumu je veľmi v pohode. Myslím si, že s týmto albumom sme stanovili, čo zvuk Vampires skutočne je, zatiaľ čo s prvým albumom sme si viac sňali klobúky pre našich padlých rock'n'rollových bratov," dodal Cooper. 

Joe Perry vraví, že album Rise povstal z čírej tvorivej energie, pričom mali pocit, akoby hrali naživo. "Album ukazuje, že každý robí to, čo mu ide najlepšie bez toho, aby mu niekto pozeral cez plecia. Nebol žiaden tlak, žiadne termíny, čo nám umožnilo napísať a nahrať album, ktorý je jedným z najslobodnejších a najúprimnejších nahrávok, na ktorých som sa podieľal. Nemôžem sa dočkať, keď zahráme niektoré kúsky naživo pre našich fanúšikov," uviedol Perry.  


Tracklist Vampire Hollywood - Rise:


1. I Want My Now
2. Good People Are Hard To Find
3. Who's Laughing Now
4. How The Glass Fell
5. The Boogieman Surprise
6. Welcome To Bushwackers (feat. Jeff Beck & John Waters)
7. The Wrong Bandage
8. You Can’t Put Your Arms Around A Memory
9. Git From Round Me
10. Heroes
11. A Pitiful Beauty
12. New Threat
13. Mr. Spider
14. We Gotta Rise
15. People Who Died
16. Congratulation


Text: Marína Valentovičová (zdroj: Consequenceofsound.net)
Foto: Ross Halfin Photography

Súvisiaci interpreti: Alice Cooper