Nástrojové obsadenie legendárnej českej formácie Vltava opäť obohatí saxofón i flauta. Skupina sa tak vracia ku svojmu typickému zvuku, akým sa zapísala do povedomia už na začiatku svojho pôsobenia. Priaznivci kapely sa tak môžu tešiť nielen na pôvodný sound, ale - okrem novo aranžovaných noviniek - tiež na častejšie uvádzanie najžiadanejších skladieb.

Po odchode gitaristu Petra Bindera sa novým členom Vltavy stal hráč na dychové nástroje Ondřej Klímek, ktorého prítomnosť posilní i vokálnu zložku, ďalšiu poznávaciu zložku kapely. Absolvent Konzervatória Jaroslava Ježka Ondřej Klímek sa narodil 15. augusta 1988 v moravskosliezskom Frýdku-Místku. Prvú hudobnú prax nadobudol počas pôsobenia vo folklórnom súbore Ostravička a tanečnom orchestri Šuba duba band pod vedením Milana Michny. V súčanosti vystupuje napríklad v sprievodných kapelách Kamila Štříhavky, Petra Koláře či v skupine BSP (Baláž, Střihavka, Pavlíček).

Personálne zmeny sa premietnu aj do pripravovaného koncertného repertoáru Vltavy. "Môžem sľúbiť, že staršie skladby budú na koncertoch vždy bohato zastúpené, a že ich budeme viacej obmieňať. Najskôr to bude asi Blanokřídlý výtah, Smutný příbeh Váni, Opilá kráska, Šťastnej jako trám a ďalšie," uviedol hlavný predstaviteľ skupiny Robert Nebřenský. "Pre vývoj kapely sú ale najdôležitejšie nové pesničky a tie budeme naďalej priebežne aranžovať," dodal. Budúci rok má formácie zároveň v pláne dokončiť nový album.

Česká formácia Vltava bola založená v roku 1986 gitaristom Robertom Nebřenským. Na hudobnej scéne pôsobila do roku 2003. Po tomto období nasledovala sedemročná pauza, po ktorej svojich priaznivcov potešili členovia skupiny v roku 2010 znovuobnovením činnosti, ktoré so sebou prinieslo opätovný návrat na koncertné pódiá i nový štúdiový album Komedianti se vracejí domů (2011).

Termíny jarných klubových koncertov v novom složení:

17.5. - Bojkovice, Klub Maják
23.5. - Děčín, Le Garage Noir
24.5. - Liberec, Bunkr
5.6.  - Brno, Cafe Gracian (akustický koncert)
13.6. - Tábor, Recykle Music Bar
            
Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Štěpánka Kubíčková.

Súvisiaci interpreti: Vltava