Aj keď zrejme nepatríte medzi pravidelných divákov Late Show with David Letterman, vedzte, že práve v tejto populárnej relácii sa vyše 20 rokov pravidelne konali vystúpenia najväčších hudobných hviezd, vrátane špeciálnych coververzií a premiér singlov. Letterman tento týždeň končí a nie je preto prekvapením, že sa s ním lúčia aj veľké osobnosti hudby.

Po tom, ako minulý týždeň zaspieval Tom Waits Lettermanovi rozlúčkovú novinku Take One Last Look prídu vo finálnom týždni aj ďalšie legendy. Jednou je 73-ročný pesničkár Bob Dylan, sa predstaví v predposlednej epizóde obľúbeného programu, ktorú americká televízia CBS odvysiela v utorok 19. mája. Okrem Dylana, pre ktorého to bude prvá účasť v šou po 22 rokoch, sa v nej objaví aj 64-ročný herec a komik Bill Murray.

V dnešnom vydaní v talkšou vystúpia herec Tom Hanks a frontman kapely Pearl Jam Eddie Vedder, ktorého budú v špeciálnom vystúpení sprevádzať skladateľ a hudobný šéf Lettermanovej šou Paul Shaffer spoločne s CBS Orchestra. Poslednú časť Late Show With David Letterman uvedú na obrazovky v stredu 20. mája, mená hostí zatiaľ nie sú známe.

Nižšie si pozrite pár minuloročných hudobných videí z Lettermana: Foo Fighters a Zac Brown zahrali coververziu metalovej klasiky War Pigs (Black Sabbath), Aretha Franklin sa predstavila s covermi Rolling in the Deep (Adele) a Ain't No Mountain (Marvin Gaye & Tammi Terrell) a za zmienku stojí aj lettermanovská premiéra kapely Future Islands s piesňou Seasons (Waiting On You), ktorá je vďaka spevákovým precíteným pohybovým kreáciám s vyše štyrmi miliónmi prehratí populárnejšia ako oficiálny videoklip.


Zdroj: SITA (Nme.com), Hudba.sk
Foto: William Claxton - Sony Music

Súvisiaci interpreti: Bob Dylan