Americká speváčka Kesha mala vystúpiť počas odovzdávania Billboard Music Awards, ktoré sa bude konať v nedeľu 22. mája v T-Mobile Arene v Las Vegas, napokon sa tak však nestane. Môže za to, ako inak, jej súdny spor s producentom Dr. Lukeom.

Jeho vydavateľstvo Kemosabe Records, s ktorým sa speváčka súdi, totiž odvolalo povolenie, vďaka ktorému mohla 29-ročná interpretka na podujatí zaspievať. V stanovisku o tom informovala spoločnosť Dick Clark Productions, ktorá zastrešuje udeľovanie spomínaných hudobných cien.

Kesha na správu reagovala prostredníctvom rozmazanej fotografie na službe Instagram, ku ktorej napísala, že vystúpenie nemalo nič spoločné s jej súdnymi procesmi. "Bola som nadšená, že si uctím Boba Dylana vystúpením s coververziou jeho piesne It Ain't Me, Babe na tohtoročných cenách Billboard. Som veľmi smutná a je mi to ľúto, že to nemôžem urobiť. Len som chcela, aby bolo úplne jasné, že toto vystúpenie bolo o tom, ako si uctím jedného z mojich najobľúbenejších pesničkárov všetkých čias a nemalo nič spoločné s Dr. Lukeom," uviedla. Zároveň dodala, že len chcela vzdať hold umelcovi, ku ktorému vzhliada, a následne poďakovala za podporu.

Rodáčka z Los Angeles podala predvlani žalobu na Dr. Lukea, pričom ho obvinila zo sexuálneho zneužitia a následného fyzického, verbálneho a emocionálneho týrania, pričom sa tieto udalosti mali začať krátko po tom, čo ako 18-ročná podpísala zmluvu s jeho vydavateľstvom Kemosabe Records. Následne preto požiadala súd, aby ukončil jej kontrakt s vydavateľstvom, v čom jej súd vo februári nevyhovel. Začiatkom apríla takmer všetky body z Keshinej žaloby pre nedostatočné dôkazy zamietol. Samotný producent, vlastným menom Lukasz Sebastian Gottwald, obvinenia speváčky odmieta, pričom na ne zareagoval protižalobou. V nej speváčku a jej matku Pebe Sebert obvinil z porušenia zmluvných podmienok a urážky na cti.

Zdroj: SITA (Billboard.com, archív)
Foto: Facebook.com/kesha

Súvisiaci interpreti: Kesha