Rezidentná klubová akcia s názvom Tlak, ktorú zastrešuje dídžej Yanko Král a zameriava sa na rôzne žánre elektronickej hudby, sa rozhodla prispieť k iniciatíve na pomoc slovenským lesom. Podporiť ju môžte aj vy účasťou na žúre na bratislavkom Sun Decku, ktorý sa bude konať pod holým nebom v piatok 25. mája.

Výrub slovenských lesov trápi aj slovenskú hudobnú scénu. Najnovším dôkazom je pravidelná klubová akcia Tlak, ktorej organizátori sa rozhodli spojiť sily s lesoochranárskym zoskupením VLK. "Určite ste si všimli, že v poslednej dobe sme čoraz častejšie svedkami toho, ako nám pred očami miznú lesy a zeleň," uvádzajú organizátori dôvod, pre ktorý sa rozhodli angažovať a symbolicky pomôcť nielen finančne, ale aj a zvýšením povedomia o tomto probléme.

Časť z vybraného vstupného venujú práve spomínanej organizácii. "Za vyzbierané prostriedky ochranári kupujú zalesnené pozemky a tak ich zachránia pred vyklčovaním," vysvetľuje Yanko Král. Podujatie na bratislavskom Sun Decku odštartuje 25. mája o 17:00 a okrem Yanka Krála zahrajú návštevníkom do tanca aj Haf, Benco, Bobsan a Sir Bakulu.

Redakciu Hudba.sk informoval za organizátorov Yanko Král. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR