Americká formácia Red Hot Chili Peppers (RHCP) vydá počas šiestich mesiacov 18 skladieb, ktoré vznikli pri nahrávaní albumu I'm With You (2011). Ako skupina informovala na oficiálnej stránke Redhotchilipeppers.com, piesne sa budú dať kúpiť v digitálnej verzii a dostupné budú aj na 7-palcovej vinylovej platni.

Prvá dvojica skladieb - Strange Man a Long Progression - vyjde 14. augusta. Ďalšie dvojice budú nasledovať 11. septembra, 2. októbra, 6. novembra, 4. decembra a 18. decembra. Posledné dvojice piesní vyjdú začiatkom roka 2013. O obal vinylov sa postará kalifornský umelec Kelsey Brookes.

Red Hot Chili Peppers už čoskoro, od 23. júna, v rámci turné k spomenutej štúdiovke I'm With You zavítajú na Starý kontinent. V rámci európskej časti šnúry sa objavia aj blízko Slovenska, napríklad 27. júla vo Varšave alebo 27. augusta v Prahe. Z albumu zatiaľ vyšli single The Adventures of Rain Dance Maggie, Monarchy of Roses, Look Around a špeciálne v Brazílii pieseň Did I Let You Know. Ako ďalší singel vyjde skladba Brendan's Death Song.

Zdroj: SITA
Foto: Redhotchilipeppers.com

Súvisiaci interpreti: Red Hot Chili Peppers