Dara Rolins nedávno po šiestich rokoch vydala nový album ETC. Ponúka na ňom 17 nových skladieb (plus hovorené Intro) vrátane štyroch spoluprác. Okrem duetu so speváčkou Laris Diam a hosťovania svojho partnera Rytmusa a jeho kolegu z Kontrafaktu Ega je na albume aj spolupráca s hudobníkmi z Kuby s názvom La Cosquillita.

Práve tú speváčka zverejnila ako svoj najnovší videosingel a poslucháči môžu polemizovať o tom, či sa pre latino pop rozhodla preto, že je to hudba, ktorá jej je naozaj blízka, alebo je v tom aj kalkul s cieľom dostať sa do éteru počas horúcich letných mesiacov. Určite jej totiž neunikol fakt, že tento žáner má v slovenských rádiách v posledných rokoch veľký úspech a ani zďaleka nejde len o španielske single medzinárodných hviezd ako Enrique Iglesias, Jennifer Lopez či Shakira. Za všetky latino hity stačí spomenúť Despacito, ktorého videoklip je len po roka po zverejnení s vyše 2,6 miliardami pozretí už štvrtým najsledovanejším videom v celkových štatistikách Youtube.

Latinsko-americké rytmy znejú z našich rádií pravidelne najmä v lete a už minulý rok sa objavil neslávny pokus zviezť sa na vlne v podaní Twiinsiek, ktorých kolotočárska odrhovačka Latino Love však viac pripomínala rumunskú diskotéku ako latino. Dara Rolins síce v novinke La Cosquillita tiež namiesto španielčiny spieva po anglicky, no autentickosť pesničke dodáva spolupráca s kubánskou skupinou F-Cuba a producentom menom DJ Unic. Podľa Darinho odkazu pre fanúšikov na sociálnej sieti išlo o spontánnu spoluprácu pri jej minuloročnej "pracovnej dovolenke".

"Prišlo mi prirodzené poslať vám trochu tej letnej atmosféry práve dnes, kedy sú všetky zážitky, plány a ich realizácie v plnom prúde. Nie je to tak dávno, čo som bola na Kube, na niečom ako pracovnej dovolenke, kde vznikla veľmi spontánne pesnička La Cosquillita," uviedla Dara a dodala, že na Kube sa už z novinky stal hit. "Klip, ktorý vám dnes predstavujem vznikol rovnako spontánne ako pesnička. Bez ambícií tváriť sa ako profi video. Ide skôr o zachytenie atmosféry nahrávania, niečo ako domáce videjko, pamiatka na náš hudobný počin. A pretože má pesnička aj klip u našich kamarátov úspech, ukecali nás, aby sme ho zverejnili a pustili smelo do sveta."


Celý album ETC môžete počúvať na Deezeri:



Text: Hudba.sk
Foto: Youtube (koláž Hudba.sk)