Festival Horehronské MeCheChe je hlavne o nových a neopozeraných interpretoch, ktorí majú ambíciu a schopnosť byť raz slovenskou špičkou. Príležitosť ukázať svoje umenie vďaka otvoreniu druhého pódia Talent & Busking stage dostáva prakticky každá forma umenia.

Festival Horehronské MeCheChe dáva priestor hudobníkom celého Slovenska na vlastnú prezentáciu, vzájomné sa spoznávanie i vzdelávanie na workshopoch organizovaných počas festivalu. Hudobníci zo všetkých kútov Slovenska, rôznych žánrov od popu až po metal tak prežijú a naberú skúsenosti i zážitky, v jeden skvelý víkend v nádhernom horehronskom prostredí. Záujemci sa môžu zapojiť prostredníctvom registrácie.

"Očakávame záujem okrem hudobníkov, kapiel a buskerov , aj malých divadelných foriem, standupistov, akrobatov, teda každého, kto nás presvedčí o svojom vystúpení, že bude prínosom pre návštevníkov i pre festival," uvádzajú organizátori. Záverečná hodinka je pripravená na džemovačku hudobníkov z kempu. Registrácie na vystúpenie môžu záujemcovia zasielať na busking@mexexe.sk do 31. júla 2018, pričom nie je dané žiadne žánrové obmedzenie.


Začínajúce projekty aj etablované mená

Hlavnými headlinermi festivalu budú Jana Kirschner, The Paranoid, Bijouterrier, Juraj Kupec či český Sendwitch. Jedným z vrcholných vystúpení bude jednoznačne vystúpenie rumunských hardcoristov Dirty Shirt, ktorý prídu so špeciálnym koncertným programom, v ktorom so sebou prinesú členov Transylwanian FolkCore Orchestra a prvýkrát mimo rumunského územia odpália veľkú folklórno – metálovú show.

Pripravená je ďalšia tridsiatka skvelých kapiel na oboch pódiách, street food ulička, motozóna i kemp pre návštevníkov. Zloženie účinkujúcich týmto dáva festivalu novú tvár a odlišuje ho od ostatných slovenských festivalov, kde toľko priestoru nové kapely nedostávajú. Vstupenky na festival sú dostupné v sieti Predpredaj.sk

Vstupenky:  Predpredaj.sk


Redakciu Hudba.sk za Slovenské hudobné fórum, o.z. informoval projektový manažér Roland Koncz. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Anett Jodar Photography

Súvisiaci interpreti: BijouTerrier, Jana Kirschner, The Paranoid