Slovenský spevák Martin Harich vyráža už pravidelne každé leto na hudobné festivaly a súťaže po celej Európe. Cez víkend sa zúčastnil Street Music Festivale 2019 v rumunskom Satu Mare, kde sa mu podarilo uspieť v konkurencii viacerých medzinárodných umelcov.

V historickom rumunskom meste pri hraniciach s Maďarskom sa predstavilo v priebehu troch festivalových dní na siedmich pódiách 23 vystupujúcich zo siedmich krajín. Martin Harich počas víkendu odohral tri koncerty a odniesol si v rámci súťažnej časti festivalu dve ceny - celkové tretie miesto a špeciálnu cenu lokálneho výrobcu cajonov (jednoduchý typ perkusií obľúbený u pouličných hudobníkov).

"V deň festivalu sme mali koncert v Česku a po jeho odohraní sme vyrazili na osemhodinovú cestu do Rumunska. Na festivale sme hrali len jeden deň, ale o to viac sme si ho užili. Bolo vidieť, že ľudia v Satu Mare naozaj žijú hudbou a majú z nej veľkú radosť. Vystupuje sa po celom meste a festival je na veľmi vysokej úrovni, ktorá sa dá porovnať s podobnými festivalmi v západnej Európe," prezradil spevák, ktorý nedávno predstavil svoj nový singel Serious Trouble.

Martin Harich každé leto spája svoje vášne pre hudbu a cestovanie. Najteplejšie mesiace roka preto už niekoľko rokov trávi koncertovaním v mestách po celej Európe, či už na festivaloch alebo aj ako pouličný hudobník. Z festivalu v Satu Mare odišiel spoločne so svojím bubeníkom Matejom Smutným a ďalším českým muzikantom Thomom Artwayom rovno na buskingové turné, kde tento týždeň odohrajú niekoľko koncertov po celej južnej Európe.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Milana Bazanac Kadlčíková z agentúry MediaBase. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Gönczy Tamás

Súvisiaci interpreti: Martin Harich