Začiatkom roka oznámila speváčka, skladateľka, gitaristka a producentka Tamara Kramar singlom Mother Nature práce na novom albumu. Postupne zverejňovala jednotlivé songy, ktoré odhaľovali svoju osobitú príchuť, ktorou sa od seba odlišovali. Z nových skladieb poskladala slovenská hudobníčka EP, ktoré sama označuje za minialbum.

Nahrávka s názvom Make It Poetic teraz zapĺňa stránky zahraničných hudobných magazínov, ktoré upozorňujú na to, že sa Tamara Kramar etabluje na umelca, ktorého treba sledovať.

Magazín Clash označil nahrávku za "projekt poznačený rastúcou sebadôverou a túžbou spájať". Vyzdvihuje tiež jej popovú muzikálnosť s nádychom soulu: "Stojí za to ju prirovnať povedzme k Olivii Dean alebo dokonca Lianne La Havas. V jej hlase je čistota, vďaka ktorej každý tón zvoní s hmatateľným zmyslom pre pravdu."

Hudobný web Flexmusicblog zachádza vo svojom hodnotení ešte ďalej: "Tento úchvatný minialbum zachytáva esenciu Tamarinho charakteristického zvuku a spája neo-soul, soul-pop a indie-folk s nenúteným šarmom. Každá zo siedmich skladieb ponúka jedinečnú cestu, od bossa novou naplnenej Sunflower až po folkom inšpirovanú Irony, ktorá predstavuje sofistikovaný, no prístupný hudobný zážitok. Tamarino emotívne písanie piesní v kombinácii so živými aranžmánmi vytvára srdečný a autentický zážitok z počúvania, ktorý sľubuje, že bude hlboko rezonovať v rastúcej základni jej fanúšikov."

Make It Poetic ukazuje vývoj na Tamarinej umeleckej ceste a nepochybne je dôležitým míľnikom jej doterajšej kariéry. Ako hudobníčka sa na ňom odvážne pustila do učenia sa nových vecí: "Make It Poetic je moje dieťa, na ktoré som neskutočne hrdá! Tento minialbum som vytvorila so zámerom naučiť sa produkovať, nájsť svoj zvuk a skutočné sebavyjadrenie. Týchto sedem piesní zasahuje hlboko do toho, kto som ako umelec, textár, inštrumentalista a ako človek. Všetci sme len ľudia, ktorí robia to, čo sa nazýva život, tak prečo to neurobiť poetickým?"

Text: Hudba.sk (zdroj: Clash.com, Flexmusicblog.com)