Strecha pražskej Lucerny sa v pondelkovej večer premenila na miesto splnených sľubov. Pred desiatimi rokmi si totiž spevák Michal Hrůza pri spolupráci s Annou K. na pesničke Ty si ako ja, kde sa obaja interpreti prvýkrát pracovne stretli, prisľúbili ďalší spoločný duet.

Michal Hrůza je autorom titulnej piesne k filmu Ten, kto ťa miloval podľa rovnomenného knižného bestselleru Marie Poledňákovej. A práve Anna K. ho s ním spoločne naspievala. Pre Michala je to už niekoľká spolupráca s filmovým producentom Adamom Dvořákom (Lidice, Martin a Venuša), ktorý na streche Lucerny vytváral aj zábery do filmu. Tie, rovnako ako film, podliehajú jeho střihačskému umu.

Vysoké teploty rozpálenej strechy pražskej Lucerny donútili filmára niekoľkokrát presunúť termín nakrúcania klipu. V podvečer natáčacieho dňa síce teplota ľahko klesla, avšak priniesla so sebou aj dážď, ktorý by bol pre celú akciu nežiadúci. Našťastie v čase západu slnka, kedy sa malo začať natáčať, bola obloha takmer podľa predstáv tvorcov.

Adam Dvořák k letnému natáčaniu dodáva: "Sú to také paradoxy. Náš film je taká vianočná rodinná detektívka, ktorú sme natáčali v treskúcich mrazoch v západných Čechách a Krušných horách. Často sa natáčalo do skorých ranných hodín, kedy herci doslova premrzli na kosť. Teraz točíme klip k titulnej piesni a máme zase také horúčavy, že ani vo večerných hodinách človek nenájde úľavu." Atmosféru chladného počasia v klipe navodila kostymérka, ktorá oboch protagonistov obliekla do kabátov.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytla Johana Turner.

Súvisiaci interpreti: Anna K., Michal Hrůza