Prešovská skupina TomFrom prichádza po debutovom albume Láskyplne s úplne novým singlom. Kapela v posledných mesiacoch pracovala na nových skladbách a po lete predstavuje pesničku Nad hladinou aj s videoklipom, ktorý sa nakrúcal na Domaši.

Nový album je zatiaľ v nedohľadne, hudobníci však majú pripravených sedem nových skladieb, z ktorých chcú väčšinu postupne predstaviť prostredníctvom videoklipov a na živých vystúpeniach. Novinka Nad hladinou je v porovnaní so svojimi predchodcami tvrdšia, no zachováva si rukopis kapely, ktorý je založený na popovej prístupnosti textov aj hudby.

Líder skupiny Tomáš Telepák má ešte jednu kapelu Potmehút, v ktorej sa venuje poslucháčsky náročnejšej hudbe. TomFrom založili spolu s gitaristom Tomášom Ščerbákom. "Texty, ktoré píšem pre TomFrom nie sú hlboké ani filozofické. Je to oddychová hudba. Novinka pojednáva o rozchode dvoch ľudí, ale nie je tam žiaden happy end, pretože ten moment rozchodu už nastal. Svetlo nad hladinou je však stále prítomné v podobe novej nádeje," hovorí Tomáš Telepák o novinke.

"Nie je to žiadna nová téma, ale aj v takých prípadoch sa snažím nájsť nejaké zákutia, ktoré sa ešte v textoch neobjavili. Ako v každom vzťahu je všetko najprv fajn, ale po čase, keď už je jasné, že je tu rozchod, obaja si uvedomujú, že smiech partnera, ktorý sa zdal byť predtým príjemný a krásny, sa zmení na ironický až cynický. Preto spievam 'Teraz vieš, ako znie tvoj vlastný smiech'," dodáva.


Videoklip natočili za jeden deň na Domaši. Keď z nakrúcania uverejnili niekoľko fotografií na sociálnych sieťach ako upútavku na nový singel, postarali sa niekoľkí fanúšikovia o úsmevnú situáciu - Domašu si pomýlili s Chorvátskom.

"Vyšlo nám aj počasie, pretože sa zamračilo. Podčiarklo to atmosféru piesne. S kamerami nám pomohli moji kamaráti fotografi Matej Tokár a Martin Straka, ktorí si tak vyskúšali niečo iné." Hereckú rolu v príbehu prijal bubeník Tomáš Kubeník s priateľkou Andreou a ich vášeň v scénach vo vode bola skutočná, ako ich práve začínajúci vzťah.

Informácie a foto pre Hudba.sk poskytol PR manažér Edo Kopček.