Slovenská speváčka Dasa, žijúca v Londýne, prvýkrát prezentuje vlastnou tvorbu vo forme singla Dreaming. Po vydaní éterického syntetizátorového coveru Jany Kirschner, sa pustila do vlastnej tvorby a zložila a nahrala EP.


Singel ukazuje priamejšiu a vyspelejšiu verziu Dašinej tvorby a udáva smer, ktorým sa budú uberať aj ostatné skladby. Singel sprevádza aj videoklip, ktorý bol vytvorený s londýnskymi umelcami Oliviou Ferrara a Tomom Sutcliffem. Koncept videoklipu bol inšpirovaný ikonickým filmom Sedmikrásky.

Singel Dreaming je prvou ukážkou z jej pripravoveného EP, ktoré výjde koncom novembra. EP bolo nahraté a zmixované v londynskom štúdiu Hermitage Works Studios, kde taktiež nahrávali kapely, ako Goat Girl či Fat White Family. Dasa plánuje odprezentovať svoju tvorbu aj naživo v Bratislave začiatkom budúceho roka.


Dasa je slovenská interpretka pôsobiaca v Londýne. V minulosti bola súčasťou rôznych hudobných projektov, ako indie kapely Funeral for Bird a londýnskej interpretky Imogen. V súčastnosti si buduje svoje meno ako sólová interpretka. Dasa čerpá mnoho inšpirácie zo slovenskej folklórnej harmónie a taktiež od renomonaných umelcov, ako sú Björk, Perfume Genius alebo Imogen Heap. Jej cieľom je vo svojej tvorbe tieto dva svety spojiť.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Daša Bulíková. Text správy sme upravili.