Idol tínedžeriek Martin Harich dnes spolu s videoklipom predstavil novú skladbu s názvom Posledná pieseň. Spevák sa netají tým, že prvá skladba z pripravovaného druhého albumu otvára novú etapu jeho hudobného života. Vstupuje do nej plný energie a tak niet pochýb, že po Poslednej piesni sa fanúšikovia dočkajú aj ďalších.

"Povedali sme si, že nebudeme čakať až na vydanie albumu. Trvalo by o niekoľko mesiacov dlhšie, kým by som prišiel s novou skladbou. A tak sme sa rozhodli ponúknuť už teraz malú ochutnávku a ukázať, akým smerom sme sa s kapelou vydali pri nahrávaní druhého cédečka," vysvetlil Martin Harich svoje rozhodnutie.

Líder formácie Musitany Hope pri výbere singlu uvažoval až nad troma svojimi hudobnými novinkami. Napokon však padla voľba na skladbu, ktorá speváka posúva výrazne bližšie k pop-rockovému segmentu slovenských interpretov. "Posledný rok nás veľmi zmenil a ovplyvnil, a to aj po hudobnej stránke. Na druhom albume sa to určite odzrkadlí," naznačuje.

Úspešná spolupráca s Kunesom

Spolu so singlom Posledná pieseň sa dnes dočkal svojej premiéry na Youtube aj videoklip. Rovnako ako samotný singel, aj jeho vizuálne stvárnenie sa vymyká tomu, ako sa Martin Harich prezentoval v doterajších videoklipoch. "Doteraz som zvyčajne mával pri každej skladbe v hlave aj námet na videoklip. No tentokrát to bolo iné. Chcel som zmenu. Príbeh, ktorý bude celkom iný..." vysvetľuje.

Namiesto sladkých úsmevov tentokrát fanúšikom ponúka pohľad na temné ulice, slzy, hádky, bitky, vraždu či chladné múry väznice. "Myslím, že režisér Michal Kunes Kováč vymyslel a vystihol presne to, čo som k tomuto singlu hľadal," dodáva Harich, ktorý sa na hudobný dôchodok ešte rozhodne nechystá. Otázne je, či skladba nebude pre slovenské komerčné rádiá "pritvrdá".

Martin Harich - Posledná pieseň

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Adriana Čahojová z agentúry Soul for Show.

Foto: archív M.H. 

Súvisiaci interpreti: Martin Harich