Americká kapela At the Drive-In vydá 24. novembra novú trojskladbovú nahrávku Diamanté. Novinka sa dostane na trh v limitovanej edícii 4000 kusov na desaťpalcovom vinyle. O produkciu sa postaral gitarista skupiny Omar Rodríguez-López, o mix Johann Scheerer.

Formácia nahrala EP Diamanté počas leta v Clouds Hill Studio v Hamburgu. Novinka bude obsahovať skladby Amid Ethics, Despondent At High Noon a Point Of Demarkation.

At the Drive-In vznikli v roku 1994 v texaskom El Pase. Vo formácii pôsobia tiež spevák Cedric Bixler-Zavala, ktorý spolu s Omarom Rodríguezom-Lópezom pôsobil v už nefungujúcej kapele The Mars Volta, ďalej aj basgitarista Paul Hinojos, bubeník Tony Hajjar a gitarista Keeley Davis.

Počas prvého obdobia svojho fungovania vydali albumy Acrobatic Tenement (1996), In/Casino/Out (1998) a Relationship of Command (2000). V roku 2001 ohlásili ukončenie činnosti, no v roku 2012 sa dali znova dokopy a odohrali niekoľko koncertov. Na scénu sa opäť vrátili vlani v januári a tento rok v máji vydali album in•ter a•li•a (2017), z ktorého vyšli single Governed by Contagions, Incurably Innocent a Hostage Stamps.


Vypočujte si celý album na Deezeri:



Zdroj: SITA (Teamrock.com, archív)
Foto: Júnn - archív kapely

Súvisiaci interpreti: At The Drive In