Emma Drobná len pred pár týždňami predstavila videoklip Try a už prichádza s ďalšou novinkou. Čerstvá držiteľka ceny SOZA za najhranejšiu skladbu roka 2017 (Smile) tentokrát spojila sily s producentom Petrom Pannom. K piesni nakrútili aj zaujímavý videoklip, v ktorom speváčku v lone slovinskej prírody nežne hýčka Laura Wengová.

Skladba sa volá Rest Of Time a vyšla ešte minulý rok na debutovom producentskom albume Petra Panna Progress. "Som rád za túto spoluprácu, Emma je super človek a top speváčka a tak isto aj Miško Nemtuda s jeho A Teamom, ktorí sa nám postarali o klip. Pre mňa je to jedna z najobľúbenejších skladieb na albume Progress," hovorí autor a producent skladby Peter Pann.

"Peter ma oslovil na featuring, keď nahrával svoj album. Poslal mi hudbu a ja som spevy a melodické linky nahrala sama a poslala som mu ich cez SMS. Vypočul si to v aute na ceste na koncert s Kalim a zapáčilo sa mu to, tak sme sa singel rozhodli nahrať," hovorí Emma Drobná, ktorá v tejto spolupráci zamilovala najmä záver skladby. "Beat na konci ma veľmi baví. Je to moja obľúbená časť. Až ma mrzí, že pesnička sa už končí a že ešte nepokračuje. Túto skladbu mám naozaj rada," vyznáva sa speváčka.

videoklip Rest Of Time Zdroj: Youtube

Okrem spevu do finálnej podoby piesne prispela aj ďalšími nápadmi. "Veľmi si vážim, že Peter si vypočul každý môj návrh, premyslel ich a zapracoval do finálnej podoby singla. Napríklad ten tikot hodín bol môj nápad. V izbe mám hodiny, ktoré tikajú veľmi hlasno a keď som prvýkrát počúvala túto Petrovu hudbu, tikali presne v jej rytme. Peťo dokonca použil aj efekt, ktorý som nahrala na svoj hlas, keď som nahrávala sama doma text k jeho hudbe," opisuje Emma.

Text k piesni Rest Of Time vytiahla zo svojich "šuflíkových zásob". Keď si vypočula hudbu od Petra Panna, práve tento text jej k nej vraj dokonale pasoval. "Rest Of Time je o tom, keď je vám s niekým naozaj dobre, je to vaša spriaznená duša, váš priateľ a zároveň partner, ktorého milujete - taký ten 'partner in crime', ako sa hovorí. Spievam o tom, že chcem niekoho, s kým môžem byť nonstop naozaj sama sebou a je na úplne rovnakej vlnovej dĺžke ako ja. A keď to tak je, tak je to navždy - preto sa skladba volá Rest Of Time. Zachytáva pocit tej najväčšej zamilovanosti, ktorý prichádza po pár mesiacoch randenia, keď už viete jeden o druhom navzájom všetko, a už ste takí parťáci, že si už neviete ani predstaviť, byť s niekým iným. Žiaľ ten pocit sa občas, najmä pri dlhších vzťahoch, vyparí..."


Čarovné Slovinsko a "záhadná" žena

Videoklip Rest Of Time sa nakrúcal v auguste v Slovinsku, v oblasti Bovec a v okolí rieky Soča. Na pomyselnú režisérsku stoličku si tentokrát sadol Michal Nemtuda, ktorý priznáva, že práve táto skladba bola od začiatku jeho favoritom z albumu Progress. "Rozhodli sme sa vycestovať za hranice našej malej krajiny a staviť troška na kontroverziu. Zapožičali sme si karavan a vyrazili na cestu. Hneď prvý deň po príchode sme točili do neskorej noci a na druhý deň sme vstávali skoro ráno kvôli východu slnka. Emma má odo mňa veľký like aj za kúpanie sa v rieke Soča, ktorá mala asi štyri stupne," hovorí Nemtuda.

Samotná speváčka však priznáva, že nakrúcanie v nádhernom prostredí slovinskej prírody bolo chvíľkami dosť náročné. "Asi sa na mne podpísal nedostatok spánku a únava, lebo hneď v prvý deň mi zrazu zostalo veľmi zle, mala som zimnicu, tak som chvíľu oddychovala pod dvoma spacákmi v karavane v 35 stupňoch Celzia," spomína Emma na adrenalínové dva dni a dodáva, že zimnica nebola jediná vec, ktorá skomplikovala výrobu. "Prisámbohu, nám sa za tie dva dni stalo všetko! Jeden kameraman si vytkol členok, ďalší spadol pri návrate z vyhliadky, potom prišlo zle aj Petrovi, potom sa nám nejako záhadne odistila ručná brzda karavanu práve keď pred ním stáli chalani a rovno za nimi druhé auto... Našťastie, nakoniec všetko dobre dopadlo a natočili sme všetko, čo sme chceli," dodáva Emma.

nakrúcanie videoklipu Rest Of Time Zdroj: archív speváčky

Pri tvorbe námetu na klip prišla na rad výzva, kto stvárni Emminho 'partner in crime', o ktorom sa v piesni spieva. Sama prišla s nápadom zveriť túto rolu do rúk jej kamarátky a kolegyne, speváčky Laury Wengovej. Aby do klipu vniesli ďalší zaujímavý prvok, pri nakrúcaní sa pohrali so stylingom a Lauru v klipe "premenili", aby vyzerala ako muž. "Som veľmi rada, že ma Emminka zavolala na spoluprácu. Celú posádku som poznala aj osobne a pracovne a vedela som, že to bude nielen kvalitne urobené, ale že nám zároveň bude dobre a bude to veľká zábava, čo som sa nemýlila. A Slovinsko je prenádherné," dodáva k nakrúcaniu Laura.

Mimochodom, skladba Rest Of Time nie je jedinou spoluprácou Emmy Drobnej a Petra Panna. Nedávno sa stretli aj vďaka novému slovenskému filmu Dôverný nepriateľ, ktorého titulnou piesňou je práve Emmin aktuálny singel Try. Práve Petrov progresívny remix tejto skladby sa objavil v jednej z dvoch verzií oficiálneho trailera k filmu.


Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytla Adriána Čahojová z agentúry Soul For Show. Tlačovú správu sme upravili.

Foto: Youtube / koláž Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Emma Drobná