Neprešiel ani mesiac o vydania nového albumu a už je diskografia Petra Cmorika bohatšia o ďalšiu novinku. Je ňou pieseň Životné cesty, ktorá je zároveň titulnou skladbou k seriálu Kolonáda z produkcie RTVS. Tvorcovia dnes na Youtube zverejnili videoklip, v ktorom sa prelínajú zábery na hudobníka a scénky zo seriálu.

Víťaz druhej série Slovensko hľadá SuperStar a posledný zlatý Slávik v kategórii spevák sa na tvorbe skladby Životné cesty podieľal ako autor hudby.

"Pesničku som zložil na text Petra Uličného, ktorý mi prišiel ako výborný námet a pekne korešpondoval s hlavnou myšlienkou seriálu. Na mňa padla úloha podporiť textovú myšlienku a dať ju do toho správneho šatu. Myslím, že skladba má silu a je príjemná," hovorí o pesničke Peter Cmorik.

Peter Cmorik pri natáčaní videoklipu Životné cesty Zdroj: Patrik Ratajský - RTVS

V klipe, ktorého režisérom je Martin Gróf, hrá Cmorik v nádherných priestoroch Moyzesovej siene na klavíri aj na gitare, v štúdiu však jednotlivé nástroje nahrali iní hudobníci - Štefan Lengyel (gitara), Juraj Tatár (klávesy), Martin Gašpar (basgitara) a Stano Kociov (bicie). Pieseň sa nahrávala a mastrovala v Slovenskom rozhlase. "Pri nahrávaní sme vôbec po prvýkrát nahrávali do vlastnej skladby živé sláčiky, dirigoval ich náš klavirista Juraj Tatár," dodal spevák.

Seriál Kolonáda sa bude vysielať každú nedeľu od 12. januára 2014 a bude mať trinásť dielov. V príbehu odohrávajúcom sa prevažne v prostredí kúpeľov, sa v hlavných úlohách predstavia Pavel Višňovský, Marek Geišberg, Andrea Karnasová, Matej Landl, Gabika Marcinková, Vladislav Plevčík, Hana Gregorová, Jana Hubinská, Ivo Gogál, Kamil Mikulčík či Peter Kočiš.


Zdroj: RTVS
Foto: Patrik Ratajský - RTVS

Súvisiaci interpreti: Peter Cmorik