Košická rocková skupina Parting Mouth vydala 12. februára svoj debutový album s názvom River Bench. 13. februára ho v zaplnenom Malbo Caffé pokrstil Rasťo Kopina. Ako hosť sa na krste predstavila prešovská skupina Superamigo, ktorá čoskoro vydá svoje prvé EP.

Už počas vystúpenia spriaznenej predkapely bola atmosféra výborná, vygradovala počas krstu a koncertu Parting Mouth. Krstný otec Rasťo Kopina zo skupiny Nocadeň pred samotným aktom ocenil dobrý hudobný vkus mladých indie-rockerov. Následne Parting Mouth sfúkli sviečky na torte spustili svoj koncertný program.

"Nemám slov, myslím že ľuďom sa to páčilo, nám sa v takej atmosfére hralo skvele," neskrýval svoje nadšenie spevák Peter Cinkanič. "Som rád že prišlo toľko veľa ľudí, teším sa za feedback, dosť ľudí si album kúpilo. Album sa dá kúpiť aj stiahnuť z internetu – za zdieľanie na Facebooku a na Twitteri. Budeme radi, ak si ho čo najviac ľudí stiahne a rozšíri sa. Nechceme z toho nejaké zisky, chceme dostať hudbu k ľuďom, nič viac," uviedol bubeník Dominik Demčák.

Album River Bench, ktorý obsahuje dvanásť skladieb v štýloch alternatívny rock a folk, so skupinou nahrával Róbert Geci vo svojom bardejovskom štúdiu Catesound. Počas koncertu sa staral aj o zvuk oboch vystúpení. "S Robom si rozumieme veľmi dobre, prvýkrát sme sa stretli na festivale Supersonic, vtedy sme si padli do oka. Vie, aký zvuk chceme, a dá to tam," hovorí stručne o spolupráci Cinkanič. Najbližšie koncerty odohrá kapela 15. marca v humenskej Nostalgii a 16. marca v michalovskom Flea Music Pube.  

Zdroj a foto: greatmilan, úprava: Hudba.sk

Súvisiaci interpreti: Parting Mouth