Egov projekt Podzemgang vychádza už budúci týždeň, a tak nám jeho autor naservíroval v krátkom časovom slede už tretí videosingel. Nespia však ani iní zástupcovia domácej scény, čoho dôkazom sú aj nové klipy od Moma a Majselfa. V zámorí zas najviac pozornosti pútal Kanye West a jeho nová skladba Wolves.

Ako sme spomínali minule, kompilácia projektu Podzemgang s názvom Iní bude obsahovať až 26 skladieb, pričom každá z nich sa dočká aj klipu. Najnovšie sme tak mali možnosť vidieť video k Egovmu tracku Hraj v produkcii Mateja Turcera.

Ego - Hraj

Momo má už viac ako dva mesiace vonku nový album Rival, z ktorého sa najnovšie rozhodol zverejniť vizuál ku skladbe Nech si len myslia. Tú produkčne zastrešil DJ Wich, pričom tento legendárny český beatmaker sa taktiež postaral aj o samotné video.

Momo - Nech si len myslia

O ďalšiu česko-slovenskú spoluprácu sa postarali Majself a Rest. Tí vypustili prostredníctvom videa track Playback, ktorý je tretím singlom z albumu Eden. Ten nahral Majself s producentom Grizzlym, pričom nahrávka vyjde už 5. marca. Majself a Rest pritom tento rok plánujú nahrať aj celý spoločný album a následne absolvovať turné.

Majself feat. Rest - Playback

A teraz sa už presunieme do USA, kde začneme u Kanyeho Westa, ktorý predstavil skladbu Wolves z pripravovaného nového albumu. Track, v ktorom hosťujú Sia a Vic Mensa, premiérovo zaznel počas módnej prehliadky v New Yorku a následne ho spomínaná trojica predstavila aj naživo pri príležitosti 40. výročia televízneho programu Saturday Night Live. Kanye ešte pred samotnou novinkou zarapoval a zaspieval časti skladieb Jesus Walks a Only One.

Kanye West feat. Vic Mensa & Sia - Wolves (On Saturday Night Live)

Pri Kanyem ešte chvíľu zostaneme, keďže okrem vlastným skladieb stíha nahrávať aj hosťovačky. Jednou z nich prispel do skladby One Man Can Change The World jeho "kolegu" z G.O.O.D. Music Big Seana. O refrén sa postaral ďalší člen tohto labelu John Legend.

Big Sean feat. Kanye West & John Legend - One Man Can Change The World

Pharoahe Monch vydal na Valentína kompiláciu Lost In Translation, ktorá je kolekciou dvanástich skladieb vrátane niekoľkých doteraz nezverejnených. Jednou z noviniek je aj Home (We Got This), ktorú nahral s Phontem a Tamishou. Celú kompiláciu si môžete zdarma stiahnuť TU.

Pharoahe Monch feat. Phonte & Tamisha - Home (We Got This)

Action Bronson už o mesiac vyopustí album Mr. Wonderful, z ktorého sme sa tento týždeň dočkali tretej ochutnávky v podobe singlu Terry s produkciou od Alchemista.

Action Bronson feat. Chauncy Sherod - Terry

Detroitský veterán Obie Trice sa po čase znova prihlásil o slovo. Spravil tak prostredníctvom novej skladby s názvom Same Shit, v ktorej mu asistuje haiťanský reprezentant Young Zeether.

Obie Trice feat. Young Zeether - Same Shit

Fashawn predstavil tretí singel z dlho očakávaného albumu The Ecology. Stala sa ním skladba Out The Trunk, v ktorej hosťuje Busta Rhymes a produkoval ju Exile. Samotná štúdiovka sa dostane do predaja už na budúci týždeň.

Fashawn fest. Busta Rhymes - Out The Trunk

DJ EFN vydá 3. marca kompiláciu Another Time, na ktorú prispeli aj Smif N Wessun, Spragga Benz, Kardinal Offishall a Bittah Sosicka. Tí spoločne nahrali skladbu Fiyah Gun.

DJ EFN feat. Smif N Wessun, Spragga Benz, Kardinal Offishall & Bittah Sosicka - Fiyah Gun

V rovnaký deň ako vyššie spomínaný DJ EFN vydajú nový album aj Cannibal Ox, ktorých fanúšikovia museli na ich druhý spoločný počin Blade Of The Ronin čakať dlhých 14 rokov. Druhou ukážkou z novinky sa stala skladba Harlem Knights.

Cannibal Ox - Harlem Knights

Formácia Doomtree, ktorej členka Dessa sa 30. apríla predstaví v Bratislave, predstavila zaujímavý videoklip ku skladbe Final Boss. Tú nájdete na ich čerstvom albume All Hands.

Doomtree - Final Boss

Na záver si dáme niečo na odľahčenie. Konkrétne ide o video, na ktorom maskot labelu Duck Down náhodne oslovuje obyvateľov New Yorku, aby nahlas prečítali urývky textu skladby Heartburn od Seana Pricea.

Say My Ish (New Yorkers Recite Sean Price's Heartburn Lyrics)

Autor: Miguel Mitchél
Foto: www.facebook.com/EgoKF

Súvisiaci interpreti: Ego, Kanye West