V bratislavskom KC Dunaj sa už tento piatok (23.3.) na akcii s názvom Club Fight stretne osem majstrov elektronického zvuku, ktorí vzájomnými súbojmi naplnia netradičný koncept hudobnej párty. Aktérmi zvukových, no prostredníctvom samplov aj slovných konfrontácií, budú Karaoke Tundra, Foolk, Biomat, Inso, Teapot, Isobutane, Future Sound of Petržalka a Borovička za euro.

Foolk a Karaoke Tundra sa v liveacte s názvom Battle Juice stretli už niekoľkokrát, premiéru mali vlani na Grape festivale. "Projekt Battle Džús je postavený na 'konflikte mašiniek', ale v konečnom dôsledku ide o šou a zábavu pre ľudí," hovorí Dušan Vančo alias Foolk. "Stáť s Karaoke Tundrom na pódiu je dosť uveriteľné. On je celkovo veľmi bezprostredný a uveriteľný a to veci pomáha. Projekt vzišiel z nášho dávneho konfliktu a radšej než míňať energiu proti sebe, spojili sme ju. A funguje to," dodáva.

Battle Juice si obaja užívajú aj preto, že ide o iný typ vystúpenia ako keď hrajú sólo. "Neskladáme kontinuálny set, ideme rovno do tuhého v krátkych hudobných ukážkach. Žiadne intrá, žiadne dlhé skladby. Divák v klube má možnosť reagovať v pauzách podobne, ako na koncertoch kapiel. Je tam úplne iná energia," hovorí Foolk, ktorý si na ďalšie stretnutie s Karaoke Tundrom určite pripravil trefné hlášky zo slovenskej a českej filmovej klasiky. Jeho súper, ktorý dlhodobo pôsobí v podhubí hip-hopovej scény, s obľubou sampluje aj domáce rapové skladby.

Liveact si počas večera strihnú aj Isobutane a Teapot. V ďalšom súboji si sily zmerajú Future sound of Petržalka a Borovička za euro. Nebudú chýbať ani turntablistické kúsky v podaní Biomata a Insa, ktorí sa proti sebe postavia v 20-minútových setoch. "Club Fight sa profiluje ako akcia, kde to nebude len o tancovaní, ale aj o kriku a tlieskaní. Tomu tlieskam ja," dodáva Foolk.

Názov akcie je odkazom na slávnu knihu a film Fight Club (Klub bitkárov). Rovnako ako názov, aj najsvätejšie pravidlo je obrátené a znie: "Hovorte o Club Fight každému!" Uskutoční sa v bratislavskom Kultúrnom centre Dunaj v piatok 23. marca o 21:00. Vstupné je 7 €.

Club Fight trailer

Na prvej akcii Club Fight uvidíte:


Foolk - šialene pozitívny glitch-hopový chaos
Karaoke Tundra - mrazivé futuristické beaty z východu
Biomat - živý robot na starú školu v novom šate
Inso - presné scratche a pestré platne. SO IN!
Isobutane - znesie lyrické atmosféry z pódia až dole k ľuďom
Teapot - ľadová zmes urbánneho sparna
Future Sound of Petržalka - bizarné sample na disko podkladoch z druhej strany mosta
Borovička za euro - koľko panákov znesie mašinka hrdinu noci?

Informácie a vizuál pre Hudba.sk poskytla Zuzana Sotáková, PR manažérka podujatia. Aktualizované informácie o akcii nájdete na Facebook stránke podujatia.

Súvisiaci interpreti: Foolk