Inštrumentálne rockové trio Our Stories vydáva debutový album s názvom Pursuit of Happiness. Rovnomenný singel vyšiel ešte v roku 2016, minulá rok nasledovala skladba Gardens (2018). Tretí singel Pristine Days bude mať premiéru vo vysielaní Rádia_FM už 21. marca. Samotný album vyjde 25. marca.

Skladby na albume kapela Our Stories zložila ešte s pôvodným gitaristom Benim Starým, ktorého v roku 2018 vystriedal Adam Miškovič. Vybrané skladby z albumu 30. marca na Release Party v bratislavskom klube Fuga spoločne odohrajú obaja gitaristi, diváci tak budú mať jedinečnú šancu vidieť koncert Our Stories v štvorčlennej zostave.

Hudobným hosťom koncertu bude česká experimentálna kapela Tengri, ktorá kombinuje post-rock s elektrickými husľami, a slovenská punková kapela The Wilderness. Nasledovať bude afterparty, o ktorú sa postarajú členovia 52 Hertz Whale.

Album Pursuit of Happiness, ktorý vychádza na novej značke Soundfruit, bol nahrávaný bubeníkom Jakubom Spiszakom. Mix a mastering prebiehal v štúdiu Miloša Rojka. Album bude na digitálnych službách dostupný od 25. marca, vo fyzickom formáte si ho môžete kúpiť na spomínanej Release Party.


Kapela Our Stories od svojho vzniku v roku 2013 vydala niekoľko singlov a v roku 2015 aj prvé EP s eponymným názvom. Má za sebou hrania po slovenských kluboch, ale aj na festivaloch ako Hviezdne noci Bytča, Whoneedslyrics?! či Pohoda. V januári tohto roku bola skupina súčasťou slovenskej časti fokusu na prestížnom holandskom showcase festivale Eurosonic Noorderslag, kde zaujala belgické a holandské médiá.

"Od prvej noty, cez dynamiku a úzku interakciu ste cítili, že máte tú česť s vyhranými muzikantmi. Transparentné, epicky vyskladané kompozície, neočakávané zmeny tempa, kontrast medzi lyrickými pasážami a energickými výbuchmi hluku... To všetko znelo cool a presvedčivo," napísal o vystúpení mladých Slovákov v Groningene Dirk Steenhaut z belgického magazínu Knack.

Tento rok sa kapela ukáže aj na slovenskom showcase festivale SHARPE v Bratislave a po prvýkrát zavíta aj na český festival Okolojeles.


Redakciu Hudba.sk informovala manažérka Zuzana Kernová. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: Lilla Gomboš