Britská formácia Florence and the Machine na čele so speváčkou Florence Welch zverejnila na webstránke magazínu GQ novú skladbu Over the Love. Pieseň, ktorú produkoval SBTRKT, sa bude nachádzať na soundtracku k filmu Veľký Gatsby. Časť skladby zaznela aj v najnovšom traileri k tejto snímke.

Florence and the Machine - Over the Love

Pieseň Over the Love je písaná z perspektívy postavy Daisy, do ktorej je celý život zamilovaný Jay Gatsby. V očakávanej snímke režiséra Baza Luhrmanna nakrútenej podľa románu Francisa Scotta Fitzgeralda z roku 1925 si milionára Gatsbyho zahral Leonardo DiCaprio, Daisy stvárnila Carey Mulligan. Hlavnou postavou je však Nick Carraway v podaní herca Tobeyho Maguira.

Veľký Gatsby - najhviezdnejší soundtrack roka

Na soundtracku, ktorý oficiálne vyjde 6. mája, budú tiež nové skladby od Beyoncé či Lany Del Rey. Výkonným producentom hudby k filmu je manžel Beyoncé, raper Jay-Z, ktorý na soundtrack prispel skladbou 100 dollar Bill. Okrem spomenutých interpretov budú na soundtracku aj piesne od Jacka Whitea (Love Is Blindness), Gotyeho (Hearts a Mess), will.i.ama (Bang Bang) alebo The xx (Together). Špecialitou bude coververzia hitu Crazy in Love v podaní Emeli Sandé a Bryan Ferry Orchestra. Na základnej verzii soundtracku bude 14 skladieb, sieť Target bude ponúkať aj špeciálnu edíciu so 17 piesňami.

Americká premiéra snímky Veľký Gatsby bola pôvodne naplánovaná na 25. decembra 2012, no v auguste štúdio Warner Bros oznámilo svoje rozhodnutie posunúť dátum premiéry až na máj 2013. V slovenských kinách bude mať premiéru vo štvrtok 16. mája. Vo filme nakrútenom v 3D formáte účinkujú aj Joel Edgerton, Isla Fisher, Gemma Ward, Jason Clarke, Amitabh Bachchan alebo Elizabeth Debicki. Fitzgeraldov román už v minulosti spracovalo viacero režisérov. Najznámejšou adaptáciou je snímka z roku 1974, v ktorej sa v úlohe Jaya Gatsbyho predstavil Robert Redford.

Vypočujte si sampler očakávaného soundtracku, ktorý obsahuje ukážky 12 skladieb.


Zoznam skladieb v sampleri:

1. will.i.am - Bang Bang
2. Fergie, Q Tip & GoonRock - A Little Party Never Killed Nobody (All We Got)
3. Lana Del Rey - Young And Beautiful
4. Bryan Ferry with The Bryan Ferry Orchestra - Love Is The Drug
5. Florence and The Machine - Over The Love
6. Coco O. of Quadron - Where The Wind Blows
7. Emeli Sandé and The Bryan Ferry Orchestra - Crazy in Love (cover piesne od Beyoncé a Jay-Z)
8. The xx - Together
9. Gotye - Hearts a Mess
10. Jack White - Love Is Blindness
11. Nero - Into the Past
12. Sia - Kill and Run

Na OST sú piesne v odlišnom poradí a obsahujú navyše spomínanú skladbu od Jay-Z a cover piesne Back to Black v podaní Beyoncé a André 3000. Kompletný tracklist nájdete TU.

Zdroj: SITA (gq.com, archív), Hudba.sk
Foto: AP Photo/Charles Sykes

Súvisiaci interpreti: Florence and the Machine