Výsledkom nečakanej spolupráce s Markom Laneganom je jedna z Mobyho najlepších skladieb za posledné roky. Ak by sa Leonard Cohen zbláznil do elektroniky, možno by znel takto. Bonusom je nádherné video Colina Richa plné nočných časozberných záberov z púštnych oblastí Kalifornie, ktoré dokonale dopĺňajú atmosféru skladby.

Novinka s názvom The Lonely Night oficiálne vychádza už zajtra, 20. apríla, v rámci Records Store Day. Cieľom každoročného projektu, do ktorého sa zapája množstvo interpretov, je podpora nezávislých kamenných hudobných obchodov, ktorých počet sa v posledných rokoch rapídne znižuje. Robia tak vydávaním nových skladieb, ktoré sú dostupné v limitovanom množstve len na vinyloch a distribuované do malých hudobných obchodov.

Record Store Day, ktorý sa prvýkrát konal v roku 2007, je skutočnou oslavou hudby a každý rok okrem raritných singlov prekvapia aj exkluzívne spolupráce. Moby a Mark Lanegan majú síce na konte množstvo rôznych kolaborácií, no to, že raz niečo nahrajú spolu, by sotva niekto očakával. Ako vysvitlo po ohlásení tohto zaujímavého spojenia, iniciátorom bol Moby.

"Som Markovým fanúšikom už od čias jeho práce na SST Records a vždy som s ním chcel spolupracovať. Má jeden z najlepších a najosobitejších hlasov, ktoré sa objavili na scéne za posledných 25 rokov. A keďže teraz bývame blízko seba, bolo nakoniec nahratie spoločného songu veľmi jednoduché," uviedol Moby na svojom oficiálnom webe. Pre raritnú skladbu chcel výnimočné video a voľba bola jasná. "Pred pár rokmi som videl niečo od Colina Richa a zamiloval som sa do toho, aké to bolo pomalé a krásne," napísal po zverejnení netradičného videoklipu. Odporúčame pozrieť si ho na celej obrazovke.

PS: Druhá strana raritného singla ponúkne remix od Photeka. Počúvajte TU


Autor: Patrik Marflák
Foto: Moby.com

Súvisiaci interpreti: Mark Lanegan, Moby