Minulý týždeň populárna rocková skupina Gladiator predstavila svoj nový singel Štíty hôr a zároveň vyrazila na svoje klubové turné. Dnes k chytľavej novinke zverejnila aj oficiálny videoklip.


"Za tých pár dní, čo sme dali von našu novú pieseň, sme sa stretli s pozitívnymi ohlasmi, čo nás samozrejme potešilo. Chceli by sme, aby pieseň mala aj svoje video, a tak sme oslovili Laca Rychtárika, radi s ním spolupracujeme, a dali sme to dohromady. To som však ešte netušil, že ma vytiahne na 20-metrovej plošine ponad stromy. Ja mám totiž strach z výšok," hovorí Miko Hladký na margo natáčania videoklipu. "Našťastie všetko dobre dopadlo, bol som veľmi dobre istený, takže môžem povedať, že i napriek tomu som si to užil."

Gladiator odštartovali svoje klubové turné netradične na Veľkonočnú nedeľu v Kolačíne. Ďalej ich čaká Prešov, Košice, Humenné, Nitra, Púchov, Nové Mesto nad Váhom, Bratislava a Námestovo.

"Štíty hôr je trochu pieseň aj o životnom štýle ostatných dvoch rokov. Omnoho viac som chodil na rôzne túry po horách, hradoch, skrátka len ísť do prírody. A popri tom som premýšľal, aké to bude zase koncertovať.  Dlho sme čakali na moment, kedy opäť vyrazíme medzi ľudí," dodáva s úsmevom bubeník a autor piesne Georgio Babulic.


Zostávajúce termíny a miesta Gladiator Club Tour 2022:

20. 4. - Prešov
28. 4. - Košice
29. 4. - Humenné
1. 5. - Nitra
7. 5. - Púchov
12. 5. - Nové Mesto nad Váhom
13. 5. - Bratislava
14. 5. - Námestovo

Kapela už potvrdila účasť aj na niekoľkých letných festivaloch, vystúpi napríklad na augustovom podujatí Rock Fest Domaša.

Informácie a fotografie redakcii Hudba.sk poskytol Tomáš Karpel z vydavateľstva Universal Music. Správu sme upravili.