Novomanželia Separ a Tina krátko po svadbe predstavili video k spoločnej skladbe Bublina. Prostredníctvom neho posielajú odkaz bulvárnym novinárom a všetkým ostatným, ktorí by chceli poznať detaily z ich súkromného života. Dnes si tiež predstavíme nastupujúcu generáciu domácich rapperov a samozrejme to najlepšie, čo za uplynulý týždeň ponúkla zámorská scéna.

Spomínaná skladba Bublina pochádza zo Separovej druhej sólovky Pirát, pričom ju produkoval Emeres. Samotné video vzniklo v Košiciach a nesie sa v postapokalyptickom duchu. Separ a Tina v ňom bojujú proti zombies, ktorí sa k nim snažia dostať. Viac o tejto skladbe a videu si môžete prečítať TU.

Separ feat. Tina - Bublina

Mladý rapper Strespez sa snaží zaujať trackom Čo bolo a je, v ktorom sa o refrén postaral Michal Fritzman. Ku skladbe produkovanej Jesom nakrútil aj klip.

Strespez feat. Michal Fritzman - Čo bolo a je

Ďalším novým menom na domácej scéne je česko-slovenské zoskupenie Level Up Label, ktoré okrem rapperov a  producentov tvoria aj grafici a režiséri. Formácia sa predstavila prostredníctvom videa ku skladbe V našich rukách, v ktorej môžete počuť rapovať štvoricu Respot, Alex, Mravec a Avisto.

Level Up Label - V našich rukách

A teraz už prejdeme do USA, kde si príjemné prekvapenie pre fanúšikov pripravili Dilated Peoples. Tí konečne oznámili termín vydania nového albumu Directors Of Photography (12. augusta) a zároveň rovno s videom predstavili prvý singel. Stala sa ním skladba Good As Gone, ktorú produkoval legendárny DJ Premier.

Dilated Peoples - Good As Gone

Nové video predstavil aj J. Cole, i keď v jeho prípade ide o staro-nový klip. Cole totiž zverejnil vizuál ku skladbe Lights Please, ktorý vznikol ešte v roku 2009, keď vydal mixtape Warm Up. Spravil tak pri príležitosti piateho výročia od vydania tohto tapeu.

J. Cole - Lights Please

Common len prednedávnom vypustil nový singel z pripravovanej desiatej štúdiovky Nobody Smiling, ktorá vyjde o mesiac, a už tu k nej máme aj video. Ide o singel Kingdom, v ktorom hosťuje Vince Staples.

Common feat. Vince Staples - Kingdom

The Game ohlásil na september vydanie nového albumu Blood Money La Familia a krátko na to vypustil prvú ochutnávku. Je ňou vec s názvom Bigger Than Me, v ktorej vo všeobecnosti kritizuje mladých interpretov. K novinke už stihol nakrútiť aj klip.

The Game - Bigger Than Me

Ako je už dlhšie známe, nový album pripravuje aj Raekwon. Pôjde o nahrávku F.I.L.A. (Fly International Luxurious Art), ktorej termín vydania však zatiaľ nepoznáme. Najnovšie Chef vypustil singel Wishing On A Star, ktorý je vlastne coververziou rovnomennej piesne od Rose Royce.

Raekwon - Wishing On A Star

A Raekwon ešte raz, no tentoraz v pozícii hosťa. Člen Wu-Tang Clanu dostal pozvanie od Busta Rhymesa, aby prispel do skladby Oh God. Zostavu na mikrofóne dopĺňa ešte O.T. Genasis.

Busta Rhymes feat. O.T. Genasis & Raekwon - Oh God

Joell Ortiz síce momentálne dokončuje nový album formácie Slaughterhouse, no to mu nebráni venovať sa aj sólovým projektom. Na september si totiž naplánoval vydanie štúdiovky House Slippers, z ktorej tento týždeň prostredníctvom videa predstavil titulnú skladbu.

Joell Ortiz - House Slippers

Styles P má už takmer dva mesiace vonku nový album Phantom And A Ghost. Na ňom sa nachádza aj track Never Trust, ktorý sa ako ďalší dočkal vizuálu. V skladbe hosťuje Chris Rivers, ktorého otcom je zosnulý Big Pun.

Styles P feat. Chris Rivers - Never Trust

Autor: Miguel Mitchél
Foto: Facebook/SeparDMS

Súvisiaci interpreti: Dilated Peoples, Tina