Kým väčšina interpretov nás v týchto dňoch bombarduje pokusmi o letné hity, Zuzana Smatanová zostáva verná svojej obľúbenej, vždy aktuálnej téme lásky a vzťahov. V jej novom singli V dobrom aj v zlom možno počuť zaujímavý posun v jej zvuku, s ktorým jej pomohol Marek Rakovický z kapely Lavagance, veľmi vydarený je aj videoklip.

"Pesnička sa u mňa vyvíjala pomerne dlho, potrebovala som ju sama vnútorne prežiť, aby som naozaj vedela, ako text dokončím a čo chcem vlastne povedať. Klavírny motív som si pred vznikom pesničky veľmi často hrávala, držal sa mi v hlave a to bolo pre mňa znamenie, aby som z toho vytvorila celú pieseň," hovorí Zuzana Smatanová, ktorá je autorkou novinky.

"Skladba je o tom, že dnešné vzťahy medzi ľuďmi sú veľmi krehké a je výnimočné, keď pár spolu vydrží v dobrom aj v zlom. Neplatí to len v partnerskom vzťahu, ale aj v priateľstve, v rodine. Skladbu venujem všetkým, ktorí dokážu pri sebe stáť nielen vo chvíľach, kedy je všetko ako má byť, ale aj vtedy, keď sa život pohne nečakane iným smerom a je ho ťažké ustáť," dodáva držiteľka šiestich Zlatých slávikov.

Rovnako ako pri minuloročnom úspešnom duete Miesta s Adamom Ďuricom, aj na čerstvá novinka sa nahrávala v štúdiu LVGNC. "Na pesničke sme pracovali dva mesiace. Mareka Rakovického som po dobrej skúsenosti znova oslovila a V dobrom aj v zlom som opäť nahrávala v jeho štúdiu. O mixáž a mastering sa postaral Ivan Jombík v štúdiu One Love. Klavír som nahrala ja a v pesničke si zahral na hi-hat aj bubeník Martin Valihora," prezradila Zuzana.


V klipe hrá reálna partnerská dvojica

Videoklip sa nakrúcal počas dvoch dní v exteriéroch - na lúkach, v bažinách a v zrúcanine kláštora. Novinku režírovala Paulína Mačáková, ktorá je podpísaná aj pod videoklipom Miesta. "Prvý deň sme nakrúcali v zrúcanine kláštora Katarínka pri Dechticiach a druhý deň v okolí Bratislavy. Klip je spracovaný metaforicky ako životná cesta dvoch ľudí, ktorí prežívajú spolu dobré aj ťažšie chvíle a stále pri sebe stoja," vysvetľuje speváčka a skladateľka.

Mladá režisérka, ktorá v minulosti na videoklipoch spolupracovala aj s kapelami The Uniques a Talkshow, do novinky obsadila reálny pár mladých ľudí. "V klipe účinkujú Saška a Rudy. Nie sú to herci, ale ozajstní ľudia. Chcela som, aby ich láska bola autentická. Bolo úžasné sledovať, ako si pomáhali, vzájomne sa chránili a držali za ruky. Filmovali sme v tom najväčšom teple na lúke, podvečer v lese plnom komárov a nakoniec v bažinách v Rusovciach," prezradila Zuzana.

Novinku predvedie naživo na letných festivaloch aj na jesennom turné s Adamom Ďuricom. Mandolína Tour 2015 bude mať spolu 10 zastávok, štartuje 17. októbra v Prievidzi a skončí 14. novembra v bratislavskom Ateliéri Babylon. Všetky podrobnosti a vstupenky nájdete na Predpredaj.sk.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nora Krchňáková z agentúry Propaganda House. Článok bol upravený a doplnený redakciou.

Foto: Martin Ferenčík

Súvisiaci interpreti: Zuzana Smatanová