Noisetrap je pražská kapela, ktorá svojou tvorbou vytvára hudobný koktejl namiešaný z fragmentov indie rocku, trip-hopu, new wave a ďalších hudebných ingrediencií. Jej štýl sa zakladá na pevnom beate, fuzzových gitarových riffoch a temných zvukoch syntetizátora. Servíruje ho vždy agresívne a nahlas.

Skupina Noisetrap funguje od roku 2013 a väčšinu doterajších koncertov odohrala na českej klubovej scéne. Do svojich prvých narodenín stihla bodovať so singlom Cocaine Star v hitparáde Velká sedma na Rádiu 1, kde sa na popredných miestach držala celých sedem týždňov.

Ďalším míľnikom kapely, ktorá začínala hraním v pivniciach v pražskom Žižkove, je EP s názvom Devolsaw, ktoré nahrala v roku 2018 v pražskom štúdiu Atlanticrobot pod dohľadom Iana Keloskyho. Producent a aktívny muzikant s koreňmi v americkej Pensylvánii už roky žije v Česku a dlhodobo spolupracuje napríklad so skupinou Čechomor. Spolupodieľal sa aj na štúdiovej tvorbe kapiel Sunflower Caravan alebo Votchi a jeho hudobnú zručnosť a nadhľad využívajú aj Monika Načeva a Justin Lavash.

V roku 2019 skupina prvýkrát vyrazila na festivalové pódiá, predstavila sa napríklad na milovickom Votvíráku alebo na festivale Rock Village v srbskom meste Banatski Sokolac. K tretej skladbe spomínanej EP nahrávky Button Eyes skupina začiatkom roka 2020 natočila videoklip v réžii Kirila Todorova, bulharského umelca so zaujímavým životopisom. Autor, režisér a scenárista siedmich filmových snímkov sa môže pochváliť množstvom ocenení za krátku drámu All Through The Night. Ako špecialista na vizuálne efekty pracoval napríklad na filme Wonder Woman.


Práve videoklipom k skladbe Button Eyes sa Noisetrap presadili v hlasovacej súťaži spoločnosti Čistý festival a zaistili si tým pre rok 2021 miesta v programoch festivalov Colours of Ostrava alebo Metronome Prague. Kapela vystupuje v zložení Luc Ham (spev), David Nový (gitara, programming), Pavel Frýbert (basa), Alexandr Nikitin (syntezátory) a Šimon Sajner (bicie). V súčasnosti dokončuje materiál pre ďalšie EP a společne s Todorovom pracuje na príprave nových videoklipov.

Najbližie skupina vystúpi na trutnovskom festivale Artu Kus, 21. augusta večer pred legendárnymi Švajčiarmi The Young Gods. 


Novinky skupiny môžete sledovať na jej oficiálnych stránkach noisetrap.czwww.facebook.com/Noisetrap

Text: David Nový / Miro Gazsó (Hudba.sk edit)
Foto: Kiril Todorov