Oči oči, čarne oči ako večný symbol márnivých túžob a vášní. Mládenecká pieseň plná hrdinskej odhodlanosti, ale i sklamania. Táto pôvodne rómska melódia upútala muzikantov z Ľudovej hudby Stana Baláža natoľko, že ju neváhali začleniť na svoj nový album Jak śe mace, ktorý vyšiel minulý rok.

Tentokrát prichádza formácia ĽH Stana Baláža s vizuálnym vyjadrením tejto piesne v podobe nového videoklipu s rovnomenným názvom. Netradičným spojením scénického a ľudového tanca sa v ňom postupne vynára množstvo skrytých myšlienok, ktoré nútia diváka zamyslieť sa nad samotným obsahom piesne i jeho hudobno-pohybovým stvárnením. Choreografiu mali na starosti manželia Urbanovci a o tanečné výkony sa postarali charizmatickí tanečníci Stela Bocáková, Monika Balážová a Dávid Baláž.


Ľudová hudba Stana Baláža vznikla v roku 2008 s ambíciou propagovať a podporovať ľudovú hudbu horného Šariša. Členmi zoskupenia sú okrem primáša Stana Baláža aj kontráš Jozef Franek, akordeonista Michal Germuška, kontrabasista Štefan Mačejovský a cimbalista Peter Germuška. V roku 2012 sa stabilnou súčasťou koncertných vystúpení stalo tiež ženské spevácke trio Krasotky v zložení: Slavomíra Knutová, Valéria Stašeková a Monika Balážová.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytol Stanislav Baláž. Text správy sme doplnili a upravili.