Christoph Schneider reagoval na sociálnych sieťach na obvinenia zo sexuálneho napadnutia žien, ktoré boli vznesené proti Tillovi Lindemannovi. Toho aktuálne vyšetruje berlínska prokuratúra a už teraz je zjavné, že tento škandál kapele v očiach verejnosti uškodil napriek tomu, že ešte nie je riadne prešetrený. Spoločnosť Universal Music na závery vyšetrenia nečakala a zastavila celý marketing a propagáciu kapely.

Bubeník slávnej nemeckej formácie Rammstein, ktorá 14. júna odohrala fantastický koncert na letisku v Trenčíne, vyjadril v siahodlhom vyhlásení svoje pocity a jednoznačné postoje k danej situácii. "Drahí ľudia, rád by som sa s vami podelil o svoje osobné emócie a myšlienky. Obvinenia z posledných týždňov nami ako kapelou a mnou ako človekom hlboko otriasli. Vami fanúšikmi určite tiež. Som v šoku z vecí, ktoré sa o našom spevákovi zdieľali na sociálnych sieťach a v tlači. Toto je príliv a odliv emócií pre nás členov kapely a štáb," napísal v úvode.

"Nemyslím si, že sa dialo niečo nezákonné, nikdy som nič podobné nevidel, ani som nič podobné nepočul od nikoho z našej stočlennej posádky. Všetko, čo som počul z Tillových večierkov, boli dospelí ľudia, ktorí spolu oslavovali. A napriek tomu sa zdá, že sa udiali veci, ktoré, hoci sú právne v poriadku, ja osobne si nemyslím, že sú v poriadku."

"Vyrástli určité štruktúry, ktoré prekročili limity a hodnoty ostatných členov kapely. Je pre nás tiež dôležité, aby sa Tillove večierky nezamieňali s našimi oficiálnymi afterpárty. Till sa od nás v posledných rokoch dištancoval a vytvoril si vlastnú bublinu s vlastnými ľuďmi, vlastnými večierkami, vlastnými projektmi," povedal.

"To ma určite zarmútilo. Verím Tillovi, keď nám hovorí, že vždy chcel a stále chce dopriať svojim súkromným hosťom dobre strávený čas. Ako presne si to títo hostia predstavovali, sa však v niektorých prípadoch líši od jeho vlastných predstáv. Želania a očakávania žien, ktoré sa teraz ozvali, sa zrejme nenaplnili. Podľa ich vyjadrení sa cítili nepríjemne, na hranici situácie, ktorú už nemohli kontrolovať."

Fanúšikovia si zaslúžia rešpekt

"Je mi to ľúto a cítim súcit. Pre mňa je však dôležité zdôrazniť niečo objektívne: každý hosť v zákulisí môže odísť (možno bude musieť chvíľu počkať, kým ho ochranka bezpečne dovedie k východu). Všetky fľaše sú zapečatené a pred očami hostí čerstvo otvorené alebo si ich otvoria sami. Chceme, aby sa u nás všetci naši hostia cítili pohodlne a bezpečne! Toto je náš štandard. Preto ma mrzí, že niektorí to tak necítili," pokračoval Schneider.

"Máme najlepších fanúšikov na svete a všetci si zaslúžia, aby sa s nimi zaobchádzalo s rešpektom! Je mi ľúto každého, s kým sa nezaobchádzalo láskavo alebo sa s nami v zákulisí necítil bezpečne. Aj Shelby si zaslúžila skvelý koncert a nádherný večer."

"Nechcem, aby celý tento verejný spor o našej kapele živil extrémy: ani beštie sociálne médiá, ktoré naša spoločnosť ešte neskrotila, ani paternalistické tendencie popierať ženám vo veku okolo 20 rokov schopnosť samostatne rozhodovať o svojej sexualite, a tiež v žiadnom prípade nesmieme obviňovať obete, aby ľudia o tom aj naďalej rozprávali, ak by sa im niečo stalo. Prajem pokojnú, vyrovnanú reflexiu a spracovanie aj v našej kapele. A všetci spolu, my šiesti. Stojíme spolu," zneli záverečné slová.

Pozrite si fotoreport z koncertu Rammstein v Trenčíne

Text: Hudba.sk (zdroj: Nme.com)

Súvisiaci interpreti: Rammstein