Hudobný projekt Nu Sound Of Visegrad prichádza so svojou tohtoročnou edíciou Slovakia Music do rumunského letoviska Green Dolphin Camping, ktoré sa nachádza na čarovnom mieste, priamo v delte Dunaja, a kde sa koná každoročný filmový festival Anonimul. Už 21. a 22. júla tu vystúpia dve mladé slovenské energické kapely.

Vyšehradský priestor predstavuje stimulujúce prostredie, z ktorého každoročne vzíde množstvo netradičných, inšpiratívnych a kreatívnych interpretov a hudobných zoskupení. Platforma Nu Sound Of Visegrad chce poskytovať priestor práve takýmto umeleckým formáciám a jednotlivcom a zároveň prinášať tieto stimuly do rôznych kútov Európy.

V rámci nášho projektu uvádzame sériu koncertov, na ktorých prezentujeme modernú hudbu zo Slovenska, Českej republiky, Poľska a Maďarska, čím vzniká priestor pre konfrontačnú líniu aj pre medzinárodnú mobilitu. Dramaturgia nášho projektu počíta so žánrami ako nu jazz, elektronické fúzie, world music, indie a rôznymi subkultúrnymi a avantgardnými projektmi.

Historicky prvý koncert zo Nu Sound Of Visegrad sa uskutočnil v roku 2015 v Bratislave za účasti poľskej speváčky Karoliny Czarnackej a českej skupiny Ghost of You. Teraz sa s projektom presúvame do Rumunska, do delty Dunaja, kde so slovenskými kapelami Max Bazowski a Genuine Jacks odprezentujeme súčasnú indie scénu.

Rieka Dunaj spája Európu a preto prívlastok najmedzinárodnejšia je pre ňu veľmi príznačný. Rovnako aj náš projekt Nu Sound Of Visegrad má ambíciu spájať, presúvať a nachádzať bezpečný prístav pre inšpiratívnu, kreatívnu a novú hudbu. Teraz sa s ňou budeme plaviť do delty Dunaja, do unikátneho miesta, ktoré je priam predurčené na hudobný festival. Mestá Tulcea a Sfantu Gheorghe sú vstupnými bránami do tohto magického miesta. Pred návštevníkmi sa otvorí horizont krásnej prírody, neopakovateľnej atmosféry a možnosti rôznorodej rekreácie, na ktorý slúži rekreačné stredisko Green Dolphin Camping.

Redakciu Hudba.sk informoval PR manažér Daniel Hevier mladší.

Foto: Marko Erd