Aj vďaka kapelám ako sú Satyricon sa metalový svet stále otriasa novými trendmi a podnetmi. Kontrasty, ktoré ich sprevádzajú môžete vidieť v magnetoch a šrotoch. Inak je to stále fajn – kopa skvelej muziky.

Magnet týždňa

Blackmetalisti Satyricon vydávajú po piatich rokoch nový album, ktorý bude „self-titled“, alebo po našom rovnomenný. Vypočujte si prosím prvý singel, zvaný Our World, it Rumbles Tonight. Je to stále blackmetal, alebo je to už raknroul? To nechám na Vás, podstatné je však to, že Satyr s Frostom sú späť. (ak)


Šroty týždňa

Neodpustím si ešte jeden kopanec do pomerne nudného nového songu od Korn. Never Never – ako to už v súčasnosti býva zvykom – po minulotýždňovej premiére zvukovej stopy, dostal aj podobu lyric videa. Síce je slušne sfetované, jeho kvalitu to však nijak nedvíha. Žeby sme sa budúci týždeň dočkali oficiálneho videa? (pm)


Okrem Korn boli na svete donedávna aj zaujímavejšie kapely, napríklad veselí math metalisti The Chariot (autori pre mňa jedného z najlepších metalových klipov), alebo God Forbid, začínajúci ako death metalisti, postupne sa však presunuli k mainstreamu a melódiám. Teraz je to už ale passé, obidve tieto kapelky ukončili činnosť. A bez odseku napíšem, že skončili aj nemeckí extrémisti War from a Harlots Mouth – avšak podľa informácií len dočasne. Česť pamiatke všetkých menovaných! (ak)


Novinky

Album Hesitation Marks od Nine Inch Nails nám už krásne rozvoniava. Na jeho vydanie si ale ešte musíme do 3. septembra počkať. Medzičasom si môžeme dopriať ďalšiu malú ochutnávku. Nový song Copy of A. (pm)


Nadchádzajúce európske turné Black Sabbath bude pravdepodobne ich posledným. Vyjadril sa takto basgitarista Geezer Butler. Tak zháňajte lístky! Viac si prečítajte tu. (ak)

Veľmi rád sa pozerám na všakovaké operácie a keď mám teraz možnosť vidieť, ako pitvajú plyšového medvedíka, neváham ani minútu. Klip od Coheed and Cambria je velice veselý. Neklamem. (ak)


Brian „Head“ Welch sa po návrate ku Kornu asi trochu nudil, tak si s parťákmi z Love and Death odskočil na narodeninovú oslavu amerických harantov vo fast foode. A keď už tam boli, natočili video k skladbe Meltdown. (pm)


Ak by vám nestačilo vojnových záberov a divných ksichtov vo večernom spravodajstve našich mimoriadne kvalitných televízií, určite si nenechajte ujsť nové video kapely Ministry k songu PermaWar. (pm)


Venujte pozornosť žilinskej chaotic hardcoreovej kapele Rats Get Fat a ich novému EPčku pomenovanému podľa môjho obľúbeného filmu. Štvorica hudobníkov Vám rozmláti obývačky. Nárez v podobe No Country for Decent Men počúvajte a sťahujte na bandcampe kapely. (ak)

Malé koncertové promo: 6. septembra bude v Randale koncert štyroch kapeliek. Ostravským Malignant Tumour rockujúcim sťaby Motorheadmi boli, budú sekundovať martinčania Los Cocotos, bratislavčania Majster KatEye Beyond Sight zo Šamorína. Viac info na bandzóne. (ak)


Nové video – konkrétne ku songu Hail to the King – predstavili aj Avenged Sevenfold. Určite sa nejedná o najlepší počin tohto zoskupenia, ale počúvať sa dá. Aj pozerať. Škoda len, že trvá takmer minútu a asi 30 záberov na spevákov zadok, kým sa to celé rozbehne. (pm)


Postmetalisti Cult of Luna oznámili vydanie EPčka s názvom Vertikal II. Ak Vaše ucho zachytil ich januárový album Vertikal, určite Vám táto info príde vhod. (ak)

Pozor, pozor! Nová móda! Okrem lyric videí je tu nový trend tzv. trailerov – teda ukážok pesničiek, ktoré kapely čoskoro predstavia. Kapela Skindred, ktorá v našich končinách nie je veľmi známa, ale mám ich aj napriek tomu (alebo práve preto) rád, sa prekonala a k jednému songu pustila rovno DVA trailery. Čiže Ninja, trailer číslo 2 (ach jo). (pm)


AFI konečne predstavili výbornú skladbu aj s videom! Ha, ten bol dobrý, že? Ak chcete vidieť video plné podivných transsexuálov, klikajte nižšie. (pm)


Projekt Joeyho Jordisona, bubeníka Slipknotu, Scar the Martyr znel po predstavení prvej skladby celkom sľubne. Druhú si môžete vypočuť na stránke kapely. Soul Disintegration je bohužiaľ dosť podobná prvej, navyše aj trochu nudná. Dajme im ale ešte šancu. Ako sa hovorí – trikrát a dosť. (pm) 

Haluz týždňa

Máte radi mäso? Hovädzie, či bravčové? Alebo nie ste prieberčiví? Ani chlapci z grindcore-ovej skupiny Hivesmasher nie sú! Po zhliadnutí poetického videoklipu na pesničku En Route to Meatland budete a) en route to chladnička, alebo b) en route to WC. J (ak)


Týždenný prehľad noviniek na hard & heavy scéne vychádza vždy v pondelok, sekundu po polnoci. Ak chcete prispieť svojimi tipmi na kvalitnú hudbu, kontaktujte nás na adrese redakcia@hudba.sk. 

Autori: Pavol Magic (pm), Adrián Kozák (ak)
Foto: moltenmagazine.com

Súvisiaci interpreti: Korn, Satyricon