Kapela IMT Smile po hitoch Cesty II. triedy, S.O.S. či Pri tebe predstavuje ďalší singel zo svojho posledného albumu Na ceste 1979, ktorý vyšiel v marci tohto roka.

Nový singel z jubilejného desiateho radového albumu bratov Táslerovcov sa volá Iné to už nebude. O jeho text sa postaral dvorný textár skupiny Vlado Krausz a ako už samotný názov našepkáva, ide o pieseň, ktorá s nadhľadom poukazuje na to, že nie všetko v živote sa mení. Roky síce plynú, ale svet bude vždy taký, aký býval. 

"Po minuloročnej 'tancovačke' Cesty II. triedy sme sa toto leto rozhodli trochu zvoľniť tempo a vybrali sme príjemnú oddychovku Iné to už nebude. V týchto horúčavách je predsa ideálne len tak ležať niekde pri vode s drinkom v ruke a táto pieseň sa presne k tomu hodí. Dokonca som už na ňu počul aj názory, že ľuďom pripomína návrat k ranným časom tvorby IMT Smile," prezradil líder skupiny Ivan Tásler.

Prečítajte si: Na ceste 1979: Novinka IMT Smile ponúka omnoho viac než bežný rádiový pop


Nový singel skupina už zaradila do svojho koncertného repertoáru. Fanúšikovia si tak pieseň spolu s kapelou môžu zaspievať na letných festivaloch i na blížiacich sa akustických koncertoch, ktoré sa uskutočnia na jeseň v Piešťanoch, Žiline a vo Vysokých Tatrách v Grand Hoteli Kempinski. 

Okrem akustického turné sa IMT Smile spoločne s umeleckým súborom Lúčnica predstavia v decembri na megakoncerte u našich českých susedov. Pod taktovkou skúseného režiséra Jána Ďurovčíka v pražskej O2 aréne odznejú skladby z projektu Made in Slovakia, ktorý na Slovensku videlo už viac ako 40-tisíc platiacich divákov.

Netradičné spojenie tanca, hudby, krásy slovenských žien a živelnej energie hudobníkov z najpopulárnejšej prešovskej kapely si tak budú môcť premiérovo vychutnať aj fanúšikovia v Českej republike, a to hneď v najväčšej hale hlavného mesta s kapacitou 18-tisíc divákov.

Redakciu Hudba.sk informoval Marek Kučera z vydavateľstva Universal Music. Viac sa dozviete na oficiálnej Facebook stránke kapely.

Foto: Marek Lukáč

Súvisiaci interpreti: IMT Smile