Spevák Thomas Puskailer vystúpi na podujatí Dúhový Pride, ktoré sa uskutoční v sobotu 21. septembra v Bratislave. Krátkym koncertom na Hviezdoslavovom námestí tak spolu s manželkou Abbie podporia myšlienku slobody sexuálnej orientácie. Dara Rolins sa zase predstaví na večernej akcii Pride Freedom Night v klube Loft!.

"Teším sa z toho, že i na Slovensku takéto niečo prebieha. Minulý rok som podporil Prague Pride. Nie som žiadny aktivista, ale inak orientovaných ľudí beriem ako samozrejmosť našej spoločnosti. Rovnako ako ja, tak aj moja manželka Abbie, sme mali to šťastie, že sme sa narodili a vyrastali v spoločnosti, kde sa neriešilo slovo gay. Pre nás, keď už nič iné, gay naozaj znamená happy - šťastný a tak aj vnímame množstvo svojich výborných priateľov," prezradil Thomas Puskailer.

Na podujatí odspieva napríklad skladby Make Believe a duet Som tvoj s Evou Mázikovou. "Rozhodol som sa pre moju skladbu Make Believe, pretože má pre tento deň vlastne výstižný názov. Je to také splnenie sna všetkých ľudí s odlišnou orientáciou, že sa môžu slobodne zabávať v demokratickej, modernej spoločnosti. Nie všade na svete majú ľudia toto šťastie. A práve túto myšlienku by som rád podporil," dodal. Okrem neho a Mázikovej sa na Hviezdoslavovom námestí predstaví aj herečka Zuzana Haasová s kapelou The Susie Haas Band.

Pre účastníkov pochodu Dúhový Pride sa v sobotu večer chystá viacero klubových akcií. Tá najväčšia s názvom Pride Freedom Night sa uskutoční v bratislavskom klube Loft! a jej hlavnou hviezdou bude Dara Rolins. Ako jej predskokan vystúpi práve Thomas Puskailer, pre ktorého sa však večer ani tam neskončí. Posledné vystúpenie totiž odohrá v sobotu po polnoci v známom gay klube Apollon.

Zdroj: Propaganda House, duhovypride.sk, Facebook.com/DaraRolinsOfficial
Foto: Jackie Straka

Súvisiaci interpreti: Dara Rolins, Thomas Puskailer