Hravá pieseň Volnoběh Xindla X prekvapí sviežim moderným zvukom ovplyvneným tanečnými trendmi a ambicióznym videoklipom v réžii Jakuba Sommer. Spolu s ďalšími dvoma novinkami a viac ako dvoma desiatkami známych hitov sa objavila na spevákovom best of albume Anděl v blbým věku, ktorý vyšiel 18. októbra vo vydavateľstve Universal Music.

Singel Volnoběh je prvou spoluprácou Xindla X s dvojicou mladých libereckých producentov Kenny Rough a Robin Mood. Tí spevákov osobitý textársky rukopis plný zábavných slovných hračiek obliekli do úplne nového kabáta.

"Bola pre mňa zaujímavá skúsenosť nahrávať s niekým, kto k aranžmánom pristupuje inak, než som bol doteraz zvyknutý. S oboma chlapcami to bolo pohodové nakrúcanie a verím, že sa dobrá nálada preniesla aj do výslednej piesne. Tiež dúfam, že to rozhodne nie je naša posledná spolupráca," pochvaľuje si nový impulz vo svojej tvorbe Ondřej Ládek.


Najvýpravnejší a najšialenejší klip Xindla X

K optimistickej skladbe, ktorá nás nabáda k tomu, aby sme v živote občas zvoľnil a vychutnávali si každý jeho okamih, vznikol tiež výpravný videoklip z dielne režiséra Jakuba Sommer. Ten stojí za úspechom nápaditých snímok zo začiatkov Xindlovy kariéry. "Som rád, že som Jakuba po ôsmich rokoch opäť ukecal, aby mi nakrútil ďalší klip. Ten predchádzajúci - Nejlepší kuchař - bol skôr taký malý veľkofilm, a tak sme si dlho hovorili, že bude ťažké ho niečím tromfnúť. Ale myslím, že sa nám to podarilo. Fanúšikovia sa môžu tešiť na náš dosť možno najvýpravnejší a celkom určite najšialenejší klip," ubezpečuje hitmaker.

Sommer, ktorý s pesničkárom v minulosti pracoval na televíznom seriáli Comeback a jeho divadelnej hre Dioptrie růžových brýlí vo Švandovom divadle, obsadil do hlavnej úlohy bláznivého videa mladého herca Oskara Hese. Zahrala si v ňom tiež celá kapela Xindla X alebo herecké hviezdy Roman Štabrňák a Kristýna Frejová.

"Je to už môj štvrtý klip pre Xindla. Rád pre neho natáčam nielen preto, že ma jeho muzika a texty oslovujú, ale aj preto, že máme s Ondřejom podobný zmysel pre humor, bavia nás rovnaké veci a pri písaní scenárov si rozumieme. Som tiež rád, že sme spoločne vybrali do hlavnej úlohy práve Oskara Hese, mladého talentovaného herca, s ktorým je radosť točiť a ktorý má našliapnuté stať sa hviezdou," oceňuje skúsený režisér.

Svoje augustové štyridsiate narodeniny oslávi spevák 28. novembra vo veľkom štýle vo Fóre Karlín. Odohrá tu doteraz najväčší samostatný koncert svojej mimoriadne úspešnej kariéry. Už dva mesiace pred očakávanou šou sú vstupenky beznádejne vypredané.

Informácie a foto redakcii Hudba.sk poskytla Zdena Selingerová. Text správy sme upravili.
Foto: Tomáš Nosil

Súvisiaci interpreti: Xindl X