Až dvadsať slovenských osobností, spevákov a hercov, sa spojilo pre dobrú vec. Pre charitatívnu organizáciu Hodina deťom nahrali emotívnu pieseň Vankúš. Martin Madej, Zuzana Mauréry, Mirka Partlová, Monika Hilmerová, Juraj Loj či Vladislav Kobielsky spolu volajú "urobme náš svet krajším".

Spomienky na detstvo sú spojené s nehou a láskou a zároveň vyzývajú k pomoci tým najmenším - deťom, ktoré nás potrebujú. Potrebujú náš čas, pozornosť a lásku, potrebujú mať šťastné detstvo plné tých najmilších momentov. My všetci, ktorí sme raz boli deťmi, im môžeme pomôcť prekonávať ťažké chvíle. S touto myšlienkou vznikla aj autorská skladba Vankúš, ktorá bola vytvorená umeleckým zoskupením Poetri, a je symbolicky venovaná Hodine deťom a prostredníctvom nej aj všetkým deťom na Slovensku.

Vankúš je koncipovaný ako spoločná skladba, kde sa prelínajú a dopĺňajú hlasy mladých umelcov a známych speváckych a hereckých osobností, ktoré sú tradične spájané s Hodinou deťom. V záverečnom refréne skladby sa pridávajú aj deti zo speváckeho zoskupenia Romane Čhavore Jilestar z Trnavy, ktoré sú zapojené do projektu podporeného z darov Hodiny deťom.  


Spolu za dobrú vec  

Do atmosféry tejto vianočnej skladby prispeli svojimi hlasmi Peter Bažík, Michal Candrák, Petra Dubayová, Lenka Fecková, Gabriela Gabašová, Lujza Garajová Schrameková, Dávid Hartl, Monika Hilmerová, Juraj Loj, Vladislav Kobielsky, Dárius Koči, Helena Krajčiová, Martin Madej, Peter Makranský, Zuzana Mauréry, Soňa Norisová, Mirka Partlová, Vladislav Plevčík a Kristína Slováková.  

Réžie videoklipu sa ujal herec Tomáš Majláth (Fruits). Za samotnou nahrávkou a mixom stojí zvukový majster Martin Merczoštúdi a K2 zvuk. Autorský text a hudbu mladej talentovanej Petry Dubayovej vystihol svojimi hudobnými aranžmánmi herec, spevák a hudobník Vladislav Plevčík. Husľovým partom doplnila skladbu Petra Pálková.

Všetci tak podporili myšlienku, ktorej veria, bez nároku na honorár. Spolu s deťmi z podporeného projektu každý vložil do skladby kúsok svojho srdca a kúsok svojho detstva, aby vo výsledku spoločne priniesli všetkým deťom i dospelým ten najkrajší pocit a vieru, že zázraky sa dejú.

Redakciu Hudba.sk informovala manažérka Hodiny deťom Lucia Jakubíková. Tlačovú správu sme upravili. 

Foto: PR

Súvisiaci interpreti: Martin Madej, Mirka Partlová