Slovenská kapela Borra začína rok 2014 zverejnením baladickej skladby Už neverím, ku ktorej nakrútila netradičný videoklip. Pred kameru mladého filmára sa v ňom postavili nielen skúsení herci, ale aj hokejisti, ktorí si dokonca poplakali.

Hudbu ku skladbe Už neverím zložil Martin Cibulka, klávesák kapely Desmod, ktorý sa s Pavlom Bandlerom podieľal aj na texte. Novinka sa nahrávala v štúdiu Delay pod dohľadom Ľuboša Korčoka a ďalšieho člena kapely Desmod - basgitaristu Dušana Minku. Tretím desmoďákom, ktorý má na výslednej verzii skladby svoj podiel, je Kuly, ktorý robil speváčke Barbore odborný dozor pri nahrávaní.

Známe tváre sa však vyskytli aj pri nakrúcaní videoklipu, ktorý má na svedomí mladý kameran Sebastian Pavlis. Pred kameru sa totiž postavili obľúbení herci a herečky. Bola medzi nimi aj Kristína Mečko známa zo seriálu Panelák či členovia súboru Divadla Andreja Bagara v Nitre - Renáta Ryníková, Martin Nahálka a Peter Oszlík. Na ťažkú úlohu rozplakať sa pred kamerou sa dokonca podujali aj dvaja hokejisti - Erik Čaládi, bývalý kapitán našej reprezentačnej 20-tky, a jeho kolega Martin Uhnák.

"Nepochybovala som o tom, že herci toto zadanie splnia. Veď to študujú niekoľko rokov a všetci majú za sebou dlhú prax. Sama som však bola zvedavá, ako si s tým poradia hokejisti, pre nás ostatných tvrdí chlapi. Som šťastná, že svoju premiéru vo videoklipe zvládli na výbornú a aj vďaka nim je autentický. Obrazovo tak veľmi jasne vyjadruje hlavnú myšlienku skladby," dodala speváčka Barbora Čičmanová.

My len dodáme, že v tomto prípade by mohlo byť celkom zaujímavé aj video zo zákulisia natáčania, keďže taký plač nasilu môže byť pre niekoho skôr zvláštny ako autentický. Možno by sme sa dozvedeli, že pri niektorých účinkujúcich na dosiahnutie efektu museli použiť cibuľu... A čo samotná pieseň, rozcítila vás k slzám?


Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytla Nikoleta Kováčová.

Súvisiaci interpreti: Borra