Fanúšikov českej hudobnej legendy čaká už o mesiac v bratislavskej NTC aréne výnimočný zážitok. Spevák a klávesák Michael Kocáb, gitarista Michal Pavlíček, basgitarista Vilém Čok a obaja bubeníci Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš sa po minuloročnom úspešnom koncertnom comebacku čoskoro opäť vrátia na pódiá.

Slovenských priaznivcov Pražského výběru v novembri určite zamrzel neuskutočnený bratislavský koncert, ktorý sa mal konať najprv 16. a potom 17. novembra. Napokon bol preložený až na 24. marca 2013, kedy kapela vynechanie Bratislavy počas jesenného comebackového turné plánuje fanúšikom dokonale vynahradiť. V kompletnej a najslávnejšej zostave zahrá pesničky z kultových albumov Straka v hrsti a Výběr, ako aj ďalšie legendárne hity, ktoré na albumoch nikdy nevyšli.

Možno bude aj nový album

"Těšíme se na setkání s fanoušky a na skvělé koncerty. Až celá tour skončí, sedneme si k letecké kávě a probereme možnosti vytvoření dalšího řadového alba. Pokud se tak stane, avizujeme dopředu, že v roce 2014 nebudeme koncertovat – tudíž ten, kdo nás bude chtít vidět v akci, má šanci letos!" odkazujú fanúšikom členovia kapely.

A ktorá pieseň sa teší najväčšej priazni podľa ohlasu na koncertoch? "Naši fanoušci reagují nejvíce na songy, které jsou notoricky známé a mají hitové ambice. Ať sloganem, melodií či celkovým vyzněním. Můžeme ukázat prstem například na Hraběte X, Václavák, Pražáky, Prachy, Proč jen já, Oldu, Tatrmana, Dudy, Chvastouna, Snaživce... Tím jsme se vlastně dostali k tomu, že na naprostou většinu fláků reagují naši fanoušci víc než maximálně kladně. Co se týká oblíbené skladby u nás samotných, neveřejným kapelovým hlasováním jsme zjistili, že je to pokaždé trochu jiná píseň, někdy dokonce jen konkrétní kousky z nich..."

Fanúšikovia Pražského výběru budú mať na jar tohto roku hneď dva dôvody na radosť. Uvidia naživo v excelentnom podaní kapely všetky jej najväčšie hity a tiež si budú môcť zkompletizovať kolekciu výpravných reedícií pôvodných albumov. Po Strake v hrsti a Výběre vydavateľstvo Supraphon na marec plánuje reedíciu tretieho a zatiaľ posledného štúdiového albumu Běr z roku 1997. Predchádzajúce reedície vzbudili veľký záujem – za Straku v hrsti získal Pražský výběr platinovú platňu.

Termíny jarných koncertov Pražského výběru:

19. 3. - Plzeň, Zimní stadion
22. 3. - Olomouc, Zimní stadion
24. 3. - Bratislava, NTC Aréna
26. 3. - Praha, Tipsport Arena

Všetky koncerty začínajú o 19:00. Vstupenky na bratislavský koncert sa predávajú v cene od 19 eur.

Informácie a fotografie pre Hudba.sk poskytol Rado Mešša, PR manažér Pražského výběru pre Slovensko.

Foto: Roman Černý

Súvisiaci interpreti: Pražský výběr