V centre hlavného mesta sa dnes večer (20.2.) otvára nový hudobný klub s výstižným názvom Dole. Každý týždeň bude prinášať multižánrový program v réžii známych bratislavských dídžejov. Na otváracej párty sa predstavia niektorí z nich: Stratasoul, Lixx, vili:AM, Tomáš Hafner, Michael Priest a Bad Mojo, Siba a Táňa Deformed.

"Koncepcia klubu Dole nám bola sympatická, keďže podľa nás v Bratislave chýba priestor zameriavajúci sa primárne na dídžejské vystúpenia s trocha industriálnym feelingom a so správnou veľkosťou," priblížili Michael Priest a Bad Mojo, organizátori klubovej noci Hochspannung!. "Dole má skvelý zvuk, svetlá, polohu, a podlľa všetkého aj personál a atmosféru. Všetko, čo potrebujem," povedal Vec, ktorý tiež príde so svojou rezidentnou akciou.

Deň pred otvorením pre verejnosť sme mali možnosť klub navštíviť v rámci špeciálnej párty pre ľudí z klubovej scény a médií. Po príchode do klubu pozornosť okamžite upúta špeciálny LED strop, ktorý ponúka nové možnosti vizuálizácie, ale aj špičkový zvuk Funktion One. Malou nevýhodou je, že klub zatiaľ tvorí len jedna veľká miestnosť bez "zákutí", takže sa pred hudbou dá len veľmi ťažko skryť a aj na bare hrala včera príliš hlasno. Na tanečné akcie je však ideálny a ozvučenie barového priestoru sa dá korigovať. "Priestor vyzerá zaujímavo, dá sa s ním pracovať po rôznych stránkach, navyše okolo klubu sa pohybujú rôzni ľudia so zaujímavými nápadmi," hovorí Táňa Deformed, ktorá zamerá svoju rezidentnú akciu na indie music.

Klub Dole sa nachádza na Námestí SNP v suteréne Obchodného domu Dunaj. Otváracia párty s názvom Hybaj Dole! sa koná už dnes večer. Viac info

rezidenti klubu Dole Zdroj: PR / Klub Dolerezidenti klubu Dole

Každý mesiac aj párty labelu Ty Nikdy

Klub Dole tvoria producenti, dídžeji, organizátori parties či raperi. Každý štvrtok, piatok a sobotu prinesú pravidelné akcie, na ktorých vystúpia zástupcovia domácej i zahraničnej klubovej scény. Okrem domácich bratislavských zoskupení bude mať v klube svoju rezidenciu aj český hip-hopový label Ty Nikdy. "Je to niečo nové a veľmi si vážime, že si niekto z tak dôležitého mesta na území Česka a Slovenska váži práve náš label. V Bratislave máme vždy vypredané akcie, preto dúfame, že táto rodinná akcia bude tiež skvelá. Tešíme sa," hovoria predstavitelia labelu.

Akcia pod jeho hlavičkou sa volá BeatDown a bude sa konať každý mesiac. "Vystúpia producenti, dídžeji a MCs. A pretože nie sme v hre sami a dosť úzko spolupracujeme s množstvom ďalších ľudí, budú s nami často vystupovať i rôzni hostia," priblížil koncept Idea, zakladateľ a šéf labelu. BeatDown sa bude točiť hlavne okolo rapu, občas sa ale vydá aj do elektronických a experimentálnych vôd. "Chceme Bratislave predviesť činnosť nášho labelu a našich blízkych kamarátov v neobvyklých kombináciach, na ktoré na bežných koncertoch nie je toľko priestoru," dodal Idea.

"Keby už nebolo nič iné, tak aspoň raz mesačne môžeš zažiť real hip-hop v metropole Slovenska," dodal Trnavčan Boy Wonder, hlavný ťahák prvého vydania, ktoré sa uskutoční už tento piatok (21.2.). "Na sólo koncert v Bratislave sa teším, ľudia zatiaľ nikdy nesklamali. Verím, že tomu tak bude aj na akcii BeatDown. Bude to veľké," odkázal fanúšikom autor oceňovaného albumu Špinavý poet a polovica dua BoyBand. Na pódiu ho doplní jeho dlhoročný kolega DJ Spank. Okrem tejto dvojice zajtra v klube Dole vystúpi aj producent Inphy a DJ AKA.

Sobota bude zase patriť akcii Klang, na ktorej sa predstaví prvý zahraničný headliner - britský producent Tanka.


Program klubu Dole na najbližšie dni:

20. 2. (štvrtok)
Hybaj Dole! - otváracia párty - Stratasoul, Lixx, vili:AM, Tomáš Hafner, Michael Priest a Bad Mojo, Siba, Tana Deformed
Štart: 21:00
Vstupné: 5 €

21. 2. (piatok)
Ty Nikdy BeatDown - Boy Wonder, DJ Spank, Inphy a DJ AKA
Štart: 21:00
Vstup: 7 €

22. 2. (sobota)
Klang - Tanka (UK), John Doe, Bad Mojo & Michael Priest
Štart: 22:00
Vstup: 5 €

27. 2. (štvrtok)
Guestlist - Midi Lidi (dj set), Hans, Vili:AM
Štart: 21:00
Vstup: 4 €

28. 2. (piatok)
Bass Haze - IM Cyber (cz), Svetlux, Lixx, Zajo, Peszek
Štart: 22:00
Vstup: 5 €

Informácie pre Hudba.sk poskytla Zuzana Sotáková, PR manažérka klubu Dole.

Foto: Facebook.com/klubdole

Súvisiaci interpreti: Boy Wonder